Obavijesti

News

Komentari 9

'O Kuščeviću ćemo razgovarati s koalicijskim partnerima'

'O Kuščeviću ćemo razgovarati s koalicijskim partnerima'
1

Na pitanje zašto nije nazočio sjednici Vlade u četvrtak pojasnio je kako je ta sjednica trebala biti održana u srijedu popodne, a za jučer ujutro je već bio dogovorio bitne sastanke, koje nije mogao odgoditi

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar (HNS) nije u petak želio dodatno komentirati zahtjev HNS-a za smjenom ministra uprave Lovre Kuščevića, poručivši da će o tome razgovarati s koalicijskim partnerima.

"Razgovarat ćemo s koalicijskim partnerima. Već su bili razgovori i bit će opet za koji dan", rekao je Štromar novinarima u Dugom Selu upitan je li HNS pogriješio jer nije ranije razgovarao s koalicijskim partnerima i premijerom Andrejom Plenkovićem o Kuščeviću, već je javno zatražio njegovu ostavku.

Gabrijela Žalac: Kuščevićeva afera nije naštetila HDZ-u
Gabrijela Žalac: Kuščevićeva afera nije naštetila HDZ-u

Na pitanje zašto nije nazočio sjednici Vlade u četvrtak pojasnio je kako je ta sjednica trebala biti održana u srijedu popodne, a za jučer ujutro je već bio dogovorio bitne sastanke, koje nije mogao odgoditi. No, dodao je, na sjednici Vlade nazočio je njegov državni tajnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Štromar je u Dugom Selu otvorio obnovljenu zgradu Gradske uprave, posjetio Glazbenu školu i otvorio rekonstruiranu Omladinsku ulicu u Velikoj Ostrni.

Susreo se s gradonačelnikom Dugog Sela Nenadom Panianom, pohvalivši ga da je odmah uvidio kako može koristiti EU-ova sredstva za energetsku obnovu javnih zgrada. U Dugom Selu se energetski obnavljaju dvije zgrade od njih više od 1300 u cijeloj Hrvatskoj (vrtići, škole, bolnice i sl).

'Situaciju oko Kuščevića HDZ će riješiti vjerojatno u utorak'
'Situaciju oko Kuščevića HDZ će riješiti vjerojatno u utorak'

"Više od 70.000 djece ići će u škole koje su energetski učinkovito obnovljene, više od 16.000 obitelji stanovat će u zgradama sa smanjenom potrošnjom energije u kojima će biti ugodnije živjeti - zimi toplije, a ljeti hladnije.

Štromar je naglasio da uslijed smanjenja potrošnje energije između 50 i 70 posto, ostaje više sredstava vlasnicima zgrada, općinama i županijama, a to će se ulagati u obrazovanje, zdravstvo, nove ceste i sve što građanima treba.

Istaknuo je kako su gradonačelnici, načelnici i župani prepoznali tu mjeru najavivši da će im krajem godine kroz novi natječaj na raspolaganje staviti još oko 600 milijuna kuna.

'Kuščevićeva štala na Braču postala je kuća mimo zakona'
'Kuščevićeva štala na Braču postala je kuća mimo zakona'

Panian je istaknuo da je zgrada Gradske uprave, koja je bila u derutnom stanju, energetski obnovljena s više od 4,5 milijuna kuna. Time su uštedjeli veliku količinu energije, imaju fotonaposku elektranu, novu fasadu, led lampe i sl.

Tolušić misli da je i dalje moguća suradnja s HNS-om

Potpredsjednik Vlade ministar Tomislav Tolušić izjavio je u petak u Baranji da želi sjediti u Vladi koja financira projekte mladih poljoprivrednika i ulaže u ruralna područja, a misli kako je i dalje moguća suradnja s HNS-om u Vladi RH.

"Želim sjediti u Vladi koja financira projekte mladih poljoprivrednika, poput ovoga obitelji Filakov, koja ulaže u sustave navodnjavanja u Slavoniji i ruralna područja. Drago mi je da mogu biti taj koji financira i osmišljava takve projekte, skupa s našim poljoprivrednicima, načelnicima, gradonačelnicima i županima", rekao je ministar poljoprivrede Tolušić nakon otvaranja plastenika u Gajiću, odgovarajući na upit novinara je li sve glasnije nezadovoljstvo u HDZ-u zbog ministra uprave Lovre Kuščevića i želi li sjediti s Kuščevićem u Vladi.

Upitan je li i dalje moguća suradnja s HNS-om u Vladi RH, Tolušić je odgovorio: "Mislim da da. Ne vidim tu nekakvih problema"

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tolušić otvorio je u baranjskom selu Gajiću novi plastenik za hidroponski uzgoj povrća obitelji Filakov odnosno tvrtke Dalis, u koji je uloženo više od 12 milijuna kuna. Investicija je vrijedna više od 12 milijuna kuna, od čega je oko 7,5 milijuna kuna osigurano kroz Program ruralnog razvoja iz EU fondova.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS