Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'O naplati parkiranja ćemo konzultirati odbore i četvrti'

None Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Pavičić Vukičević nije htjela ništa reći o navodnim namjerama Bandića da se kandidira za predsjednika države, u kojem slučaju bi ona preuzela vođenje Zagreba

Zagrebačka dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević najavila je u srijedu da će gradski čelnici konzultirati sve mjesne odbore i gradske četvrti u vezi uvođenja naplate parkiranja na području cijelog Zagreba.

Pavičić Vukičević je podsjetila da je Zagreb administrativno podijeljen u 17 gradskih četvrti i 218 mjesnih odbora te naglasila kako se bez konzultacije s predstavnicima građana na razini lokalne samouprave, mjesnih odbora i gradskih četvrti neće donositi nove odluke.

"To je zapravo bila intencija gradonačelnika Milana Bandića kada je govorio o novom zoniranju i omogućavanju građanima kvalitetnijeg parkiranja", ustvrdila je Bandićeva zamjenica na predstavljanju programa obilježavanja 225. obljetnice parka Maksimira.

Od ponedjeljka poskupljuje parking u 3. zoni s 1.50 na 2 kune SDP-OVCI PORUČILI: 'Bandiću, odustani od naplate parkiranja u cijelom Zagrebu'

Tu neke bitne promjene zapravo i nema, jer smo do sada u vezi naplate konzultirali građane koji su se obraćali putem različitih peticija i pisama, dajući određene prijedloge te inicirali uvođenje parking zona i, s druge strane, samih vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti, dodala je. 

Na novinarsko podsjećanje na slučaj iz zagrebačkog naselja Vrbik, gdje su građani prosvjedovali protiv uvođenja naplata parkiranja zamatajući parkirne automate u vreće za smeće i pokušavajući ih uništiti, a naplata im je ipak uvedena, dogradonačelnica je rekla kako ona to razumije, no da im se obraćaju građani koji traže uvođenje naplate, kao i oni koji se tome protive.

"Tu je jako teško povući finu granicu između očekivanja jednih i drugih. Živimo u gradu, grad ne može biti parkiralište, moramo organizirati promet u mirovanju i tu trebamo svi imati malo više sluha za potrebe jednih i drugih. S druge strane, ne možemo dopustiti stihijsko parkiranje po zelenim površinama i nogostupima", poručila je.

Pavičić Vukičević nije htjela ništa reći o navodnim namjerama Bandića da se kandidira za predsjednika države, u kojem slučaju bi ona preuzela vođenje Zagreba, o čemu je pisao tjednik Nacional.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (2)
  • Jel vama iz Poglavarstva netko poklonil Zagreb? Skupa sa nama, zagrepcancima?

    11. 9. 2019,   20:26
  • Bandiću,u Kozari boku komunalna redarka piše kazne ljudima koji su parkirani na parceli koja nije gradska nego privatno vlasništvo i šalje iste u sudski postupak.Radi se o komunalnoj redarki Sabini Mezak,a njezin šeg Goran Jelavić se pravi malo grbav isto,eto.Pa uredite nam parkirna mjesta pa ćemo Vam platiti,nema problema,a ne ovako podmuklo protiv svojih sugrađana

    11. 9. 2019,   15:21