Obavijesti

News

Komentari 5

O Plenkoviću: Nismo zadovoljni njegovim statičkim djelovanjem

O Plenkoviću: Nismo zadovoljni njegovim statičkim djelovanjem
1

premijer Andrej Plenković jučer nakon sjednice Vlade nije bio zadovoljan te je dijelio packe ministrima, a Batinić je danas rekao: 'Nismo ni mi zadovoljni njegovim statičkim djelovanjem'

VIDEO

HNS-ov saborski zastupnik Milorad Batinić izjavio je u petak uoči koalicijskog sastanka u Vladi da HNS nije zadovoljan statičkim djelovanjem premijera Andreja Plenkovića, dodavši da je povećanje plaća u obrazovanju politički prioritet HNS-a.

Upitan kako komentira nezadovoljstvo premijera time što je HNS-ova ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak podržala školske sindikate u zahtjevima za većim plaćama, Batinić je izjavio kako niti HNS nije zadovoljan Plenkovićevim statičkim djelovanjem.

- Središnji odbor HNS-a donio je odluku da su plaće u prosvjeti politički prioritet. Jednako tako, i dalje vjerujemo u dijalog i da će se novci osigurati, izjavio je za N1.

Upitan kakvi će biti potezi HNS-a ako Vlada ne udovolji zahtjevima za povećanjem plaća, Batinić je kazao da kako je Središnji odbor HNS-a definirao plaće u obrazovanju političkim prioritetom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jednako tako na Središnjem odboru donijeli smo odluku o ulasku u ovu koaliciju, pa tako Središnji odbor može donijeti i odluku o izlasku iz koalicije, rekao je.

Štromar uvjeren da će koalicija odraditi mandat do kraja

HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar u petak je poručio kako je siguran da će se svi eventualni prijepori unutar vladajuće koalicije riješiti razgovorom te da će Vlada odraditi mandat do kraja.

Time je Štromar ublažio izjavu svog stranačkog kolege Milorada Batinića koji je danas poručio kako HNS nije zadovoljan 'statičkim djelovanjem Andreja Plenkovića' i situacijom u koaliciji.

Zagreb: Rasprava Vlade o prijedlogu kandidata RH za člana Europske komisije

- Ne moramo svi uvijek isto misliti. Kad je više stranaka, sigurno ima i više mišljenja. Više ljudi, više mišljenja i zato treba uvijek razgovarati, dogovarati i donositi rješenja - izjavio je Štromar.

Bilo je i prije takvih situacija, na kraju smo se uvijek dogovorili, rekao je Štromar podsjetivši na Agrokor, donošenje zakona o udžbenicima i slučaj Lovre Kuščevića.

- Mislim da ćemo se dogovoriti oko svih prijepora. Imamo još godinu dana. Cilj nam je da 20.000 mladih obitelji do kraja mandata ima riješeno stambeno pitanje ili preko POS-a ili preko subvencioniranih kredita. Reforma u obrazovanju ušla je u sve škole i u sve učionice. Idemo nastaviti s time, uvesti digitalizaciju da građani ne moraju više ići od šaltera do šaltera, izjavio je Štromar nakon zaprimanja zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita. 

Novinare je zanimalo i zašto ministrica Blaženka Divjak iz kvote HNS-a ne razgovara izravno sa ministrom Zdravkom Marićem o povećanju učiteljskih plaća, nego radi na njega pritisak preko medija i društvenih mreža.

Štromar je odgovorio kako se razgovori odvijaju i da ministrica Divjak svakodnevno razgovara.

- Meni je bitno da je uspjela reforma za koju su svi rekli da neće uspjeti. Ona ne može biti odrađena bez učitelja. Ja mislim da su oni isto došli na red, rekao je Štromar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag