Obavijesti

News

Komentari 8

Obama traži analizu Trumpovih stajališta: "Nije to zabava..."

Obama traži analizu Trumpovih stajališta: "Nije to zabava..."
1

Za nas je važno da uzmemo zaozbiljno izjave koje je Donald Trump davao u prošlosti, kazao je američki predsjednik Barack Obama novinarima

VIDEO

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je u petak američke medije i američku publiku da ispitaju dugogodišnje nastupe u javnosti republikanskog kandidata Donalda Trumpa poručivši da se ne daju smesti aspektima "spektakla i cirkusa" u kampanji za predsjedničke izbore 2016.    

Predsjednik Obama, demokrat, zadao je time neizravan udarac kičastoj i ratobornoj kampanji koju vodi republikanski kandidat Donald Trump te načinu na koji mediji pokrivaju njegovu kampanju.

 "Za nas je važno da uzmemo zaozbiljno izjave koje je on davao u prošlosti", kazao je Obama novinarima. "Želim samo naglasiti da se nalazimo u ozbiljnim vremenima i da je riječ o vrlo ozbiljnom poslu", istaknuo je američki predsjednik.

Po njegovim riječima, Trump ima dugu povijest pojavljivanja u javnosti i trebalo bi ga pobliže istražiti, jednako kao i izjave i političke pozicije svih kandidata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 "Ako oni u međunarodnim pitanjima zauzimaju stajalište koje bi moglo zaprijetiti ratom ili potencijalno može unijeti preokret u naše odnose s drugim zemljama ili slomiti naš financijski sustav, o tome treba biti izviješteno", kazao je Obama.

Trump se našao na udaru kritike i razljutio američke saveznike komentarima kako treba preispitati ulogu NATO-a i sugerirajući da treba razmotriti mogućnost da Japan i Južna Koreja dobiju nuklearno oružje kako bi se mogli obraniti. U inozemstvu smatraju da on zagovara izolacionističku politiku koja je u suprotnosti s postojećom ulogom SAD-a u svijetu.

Obama se založio za to da američki građani budu na odgovarajući način informirani oko stajališta kandidata koji se natječu za mjesto njegova nasljednika u Bijeloj kući, o tome u što vjeruju te oko njihova financiranja. "Ono što me brine je mjera u kojoj je u izvještavanju prisutan aspekt spektakla i cirkusa. Zbog toga što si takvo što ne smijemo dopustiti", kazao je američki predsjednik.           

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora