Obavijesti

News

Komentari 65

Obama žestoko napao Rusiju, ali Putina nije ni spomenuo

Obama žestoko napao Rusiju, ali Putina nije ni spomenuo
1

U UN-u, gdje je govorio posljednji put u svom predsjedničkom mandatu, Obama je rekao da "Rusija pokušava silom povratiti izgubljenu slavu" putem vojnog uplitanja u Siriji i Ukrajini

VIDEO

Američki predsjednik Barack Obama oštrim je riječima u utorak za govornicom UN-a opisao potporu Rusije sirijskom režimu, u trenutku kad je prekinuto primirje u Siriji, kao i upad Rusije u Ukrajinu.

U UN-u, gdje je govorio posljednji put u svom predsjedničkom mandatu, Obama je rekao da "Rusija pokušava silom povratiti izgubljenu slavu" putem vojnog uplitanja u Siriji i Ukrajini.

"U svijetu koji je za sobom ostavio doba careva, gledamo Rusiju koja pokušava povratiti slavu silom", rekao je Obama u obraćanju Općoj skupštini UN-a. Nije izravno spomenuo ruskog predsjednika Vladimira Putina niti nekog drugog svjetskog državnika koji se pokušava održati na vlasti, bilo stalnim političkim kaznama u svojoj zemlji ili stvaranjem sukoba u inozemstvu.

Kada se radi o Siriji, Obama je pozvao na nastavak diplomatskih napora usprkos preprekama, zaključivši da ne postoji "vojno" rješenje sukoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"U Siriji u kojoj u konačnici neće biti vojne pobjede, morat ćemo nastaviti težak diplomatski posao kojim se želi okončati nasilje i dostaviti pomoć onima kojima je potrebna", izjavio je on u trenutku kad je krhki prekid vatre na terenu propao.

Američki je predsjednik također pozvao svijet da učini više za izbjeglice. "Moramo učiniti više i otvoriti svoja srca izbjeglicama koji očajnički traže dom", kazao je, te pozvao države da pomognu, posebno bogate zemlje da pomognu onima koje snose najveći teret prihvata izbjeglica.

Obama se založio za globalnu integraciju i osudio želje izolacionista koji žele graditi zidove. "Danas će država okružena zidovima biti svoj vlastiti zatvor", rekao je, dodajući da države umjesto toga trebaju surađivati kako bi osigurale da svi imaju korist od globalnih integracija.

Naglasio je da je rastuća ekonomska nejednakost dovela do povećanja etničkog i vjerskog sektaštva kao i "agresivnog nacionalizma i grubog populizma" u svijetu.

"Ne možemo to ignorirati. To odražava nezadovoljstvo previše naših sugrađana", kazao je on. Međutim, dodao je, "ne mogu dugoročno ponuditi sigurnost i prosperitet".

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.