Obavijesti

News

Komentari 73

Obamina desna ruka: Biden se slomio dok je primao priznanje

Obamina desna ruka: Biden se slomio dok je primao priznanje

Joe Biden nije ni slutio da će na Obaminoj oproštajnoj ceremoniji upravo on igrati glavnu ulogu. Predsjednik Obama ga je pozvao na pozornicu i uručio mu najviše moguće odličje...

VIDEO

Predsjednik na odlasku Barack Obama je iznenadio svog potpredsjednika Joe Bidena s uručenjem priznanja Medalje slobode. Organizirao je oproštajnu ceremoniju na kojoj je u centru pažnje bio upravo Biden, Obamina desna ruka, prenosi Daily Mail.

Obama ga je nazvao "lavom američke povijesti", a 74-godišnji Biden se okrenuo leđima publici i medijima kako bi se sabrao i suspregnuo suze. Nakon emotivnog Obaminog govora, Biden je primio Medalju slobode, najviše građansko odličje koje jedan Amerikanac može primiti.

- Samo sam htio odati priznanje nekome tko je bio sa mnom tijekom cijelog ovog putovanja, ali i nekome tko je podredio cijeli svoj profesionalni život služenje ovoj državi. On je najbolji potpredsjednik kojeg je Amerika ikad imala. On je Joe Biden - rekao je Obama.

 President Barack Obama presents the Presidential Medal of Freedom to Vice President Joe Biden

- A i ovime dajem priliku Internetu da još malo priča o našoj muškoj ljubavi - našalio se predsjednik.

- Kao što je jedan dugogodišnji zajednički prijatelj rekao; ako se ne možeš diviti Bidenu kao čovjeku, onda imaš problem - zaključio je Obama.

- On je najbolji čovjek... - nastavio je Obama dok je Biden već maramicom brisao suze.

- Joe, za vjeru u tvoje sugrađane Amerikance, za tvoju ljubav prema domovini i za tvoju službu kojoj će se generacije diviti, želim zamoliti vojnike da nam se pridruže na pozornici i da, zadnji put kao predsjednik, uručim najviše odličje, Predsjedničku Medalju slobode - rekao je.

President Barack Obama presents the Presidential Medal of Freedom to Vice President Joe Biden

Šokirani Biden se morao sabrati prije nego održi govor zahvale

Uzvratio je Obami s riječima zahvale i istaknuo kako mu je predsjednik puno pomogao i financijski kad se njegova obitelji borila sa sinovom kroničnom bolešću. 

- Mislio sam da smo tu radi tebe Barack, i radi Michelle, i da ćemo nazdraviti ovom divnom putovanju kroz koje smo prošli. Gospodine predsjedniče zavukli ste se u moje srce, kao i cijela vaša obitelj. Izvanredni ste, i to nije pretjerivanje. Vječni sam dužnik vašoj obitelji i dok god dišem bit ću tu za vas. Veliko, veliko, veliko, veliko hvala - rekao je Biden.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...