Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Obersnel poručio Beri: Mijenjaj sebe, program ili više odstupi

None Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Vojko Obersnel šefu Bernardiću poručio je nakon novih istraživanja da mijenja sebe, program stranke ili učini što mnogi traže. Bernardić je govorio da se radi o istraživanjima koja ne pokazuju stvarnost

SDP više nije najjača oporbena stranka, pokazalo je posljednje istraživanje Crobarometar, a to je bilo povod za nove sukobe među SDP-ovcima na stranačkom domjenku u Rijeci.

– Evo predsjedniče, ja ću glasno reći – ili mijenjaj sebe, ili mijenjaj program, ili učini ono što te mnogi već dugo mole - rekao je Vojko Obersnel, piše Novi list. Time je aludirao na višekratne pozive iz stranke Bernardiću da napusti svoju poziciju. 

Inače, u Rijeci je Davor Bernardić poručio medijima da istraže koliko HDZ plaća agencije za namještene ankete. 

– Kod vladajućih je panika pa troše milijune poreznih obveznika za istraživanja koja ne pokazuju stvarno stanje.
Po istraživanju koje mi imamo, a koje je provela međunarodna agencija, SDP nije na 14 nego na 19 posto - poručio je Bernardić.

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas nazvao je u četvrtak posljednje Ipsosovo istraživanje "još jednom prevarom Plenkovića". Tvrde da situacija za njih nije tako crna i pozivaju se na anketu koju je provela slovenska agencija, a koja pokazuje drugačije podatke. Anketu koju je od 7. do 13. prosinca telefonski provela agencija Ninamedia na uzorku od 959 ljudi HDZ uživa najveću potporu. Da su sada izbori glas bi im dalo 23,4 posto ispitanih. Na drugom mjestu je SDP koji je izbor 17,1 posto ispitanih, što nije baš u skladu s Bernardićevom izjavom.

Živi zid je po ovom istraživanju na trećem mjestu i tu stranku na listiću bi zaokružilo 8,3 posto ispitanika, a četvrta snaga je Most koji je izbor 4,8 posto ispitanih. Slijede Neovisni za Hrvatsku s potporom od 3,2 posto, Glas sa 2,9 posto, HSU sa 2,7 posto, Stanka Milana Bandića sa 1,8 posto, IDS sa 1,7 posto, HSS-a 0,9 posto dok HNS stoji najlošije, a na izbornim listićima zaokružilo bih ih tek 0.7 posto ispitanih. Prema anketi koju smo dobili trećina ispitanika ne zna, nije sigurna ili ne želi reći za koga bi glasovali.  

Komentari (70)
  • Bernardić je u pravu, ova istraživanjima ne pokazuju stvarnost. U stvarnosti SDP jedva prelazi izborni prag.

    27. 12. 2018,   20:13
  • Ovih 17,1 posto ne bi dobili ni da na izbore izađu samo članovi SDP-a

    27. 12. 2018,   20:24
  • Bero Bero cijeli SDP si Razdero

    27. 12. 2018,   20:33