Obavijesti

News

Komentari 4

Obitelj pilota: Djed, dva sina i unuk cijeli život lete i uživaju

Obitelj pilota: Djed, dva sina i unuk cijeli život lete i uživaju
17

PRIJE LETIO NEGO HODAO: Djed Nijaz (70) najstariji je pilot, a unuk dorian (18) najmlađI. Prvi put je bio u avionu sa 40 dana

VIDEO

Obitelj Delić iz Medulina, otac, dva sina i unuk, vozi avione. Cijela obitelj živi za letenje. Sve je krenulo od Nijaza Delića (70), koji punih 55 godina vozi avione, a iako je u mirovini i danas pilotira. Iza njega je oko 40.000 letova i oko 18.000 sati letenja.

- Stalno sam na svježem zraku, letim, uživam, a kad vidim nasmijana lica turista u mojim Cessnama, sreći nema kraja. To su uglavnom panoramski letovi koje turisti pamte za cijeli život. ‘Dobri vjetrovi’ su me 90-ih iz Zagreba, gdje sam radio, donijeli u Istru, u kojoj sam ostao - ispričao je glava obitelji Nijaz Delić. Uz njega, Cessne voze i sinovi Nenad (46) i Boris (39) te unuk Dorian (18), koji je na prvoj vožnji bio kao beba od samo 40 dana.



On ima dozvolu za privatnog pilota. I supruge od Nijaza, Borisa i Nenada usko su vezane uz mali sportski aerodrom u Medulinu, gdje pomažu muževima.

Otvorili pilotsku školu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Supruge su isto zaposlene u obiteljskoj tvrtki. One su logistika te pomažu oko dolazaka i odlazaka putnika. Svi smo složni, a to je velika stvar. Prvo smo počeli s unajmljenim avionima i otvorili malu pilotsku školu koja je godišnje davala 15-ak pilota. Propisi su se mijenjali, pa smo tako postali ‘taxi’ te proširili vožnje po cijeloj Europi - kaže Nijaz.

Danas imaju 10-ak aviona, Cessne, koje su za panoramske letove, te tri mlazna aviona.



- Tim avionima pokrivamo cijelu Europu, dio Atlantika i dio Male Azije. Evo, baš neki dan je naš avion letio Budimpešta - Brač - Atena - Pula.

Medulinski sportski aerodrom je, objasnio je, nekad izgradila bivša vojska kao rezervni aerodrom.

- Tijekom rata tu je bio deponij smeća. Došli smo u Medulin 1995.godine na jednu malu stazu koja je bila poluupotrebljiva i počeli čistiti smeće. Vlasnik aerodroma je država, a mi smo podkoncesionari - rekao je Nijaz. On je najstariji pilot, a njegov unuk Dorian, koji je napunio 18 godina, samostalno leti od 16. godine.

- Iza mene je do sada već oko 4000 letova, a uglavnom letim lokalne letove. Nikad se nisam bojao sjesti u avion i avioni su moja velika ljubav. Želim zadržati našu tradiciju i nastaviti s obitelji letjeti - priznaje Dorian.

Njegova majka Petra je prvi put u avion sjela 1996. godine, kad je imala i prvi skok s padobranom. No ona ne pilotira.

- Volim letjeti, ali ne toliko kao moj Dorian. Imam i kćer Noru (12), koju letenje apsolutno ne zanima, ali nikad se ne zna. Nemam straha ni za supruga Nenada ni za sina, jer to bi me izludilo - priznala je Petra. Obitelj Delić kaže da je život na aerodromu predivan jer stalno upoznaju nove ljude koji jedva čekaju probati “đir po zraku”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.