Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Obitelj poginula u Lexusu: Pomozite, zaglavio se gas!

None Foto: 24sata/ilustracija 3

Iako Toyotina luksuzna linija Lexus nema grešku kao ostali modeli japanskog proizvođača, čini se kako postoji druga vrsta kvara s papučicom gasa

U Lexusu smo. Vozimo se prema sjeveru cestom 125. Gas nam je zaglavio. U nevolji smo, nema kočnica. Približavamo se raskrižju. Držite se, držite se i molite - rekao je Mark Saylor (45) dispečeru samo nekoliko sekundi prije nego što je poginuo u prometnoj nesreći u San Diegu u rujnu prošle godine. Živote su izgubili i njegova supruga Cleofe (45), kćer Mahala (13) i šogor Chris. Odvjetnici obitelji iz Kalifornije tuže Toyotu zbog nesreće. Toyota je morala povući pet milijuna modela zbog problema s papučicom gasa. Analitičari procjenjuju kako će ih to koštati 325 milijuna funti mjesečno. Međutim, luksuzna linija Lexus navodno ima neki drugi problem s gasom, piše The Sun.

Komentari (7)
  • Što nije povukao rucnu

    4. 2. 2010,   11:28
  • Dobro se zna da Japanci teže savršenstvu i ispričali su se ja imam jaris novi ima 89000 tisuća i spada pod one koji su problematični ali nikad od početka se nis nedesava.Bas me leica zanima kako bi Vi funkcionirali da ste neko iz tako jake tvornice pa niko nije namjerno to htio očito se tek kasnije to moglo skuzit.

    4. 2. 2010,   11:28
  • ne kužim,kak mogu biti toliki idioti i dat u prodaju aute kad već u tvornici prilikom završne obrade znaju da imaju neki kvar!?!?! ja bi ih osudila na smrt s predumišljajem!!!!!! ovo je jedna obitelj a tko zna kolko ih još može biti?!?! katastrofa!!!!!!!!!!!!!

    4. 2. 2010,   11:19