Obavijesti

News

Komentari 7

Obitelj poginuloga ogorčena je što sudac nije pritvorio vozača

Obitelj poginuloga ogorčena je što sudac nije pritvorio vozača
2

Kutinčanin I.P. (19), koji je u petak kombijem usmrtio Marijana B. (14), neće u istražni zatvor. Sudac istrage Županijskog suda u Sisku smatrao je da su dovoljne mjere opreza - da ne smije kontaktirati svjedoke.

VIDEO

Nakon što su u subotu u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku proveli dokazne radnje prvog ispitivanja I.P., sucu istrage Županijskog suda u Sisku tužiteljstvo je podnijelo prijedlog za određivanjem istražnog zatvora  kako ne bi mogao utjecati na svjedoke. 

No sudac je zaključio kako je riječ o nehaju, vozač, koji je vozačku dozvolu dobio u lipnju, nije bio pod utjecajem alkohola, nije imao prekršaja te mu je odredio mjere opreza- ne smije kontaktirati svjedoke.

- Obitelj poginulog mladića ogorčena je takvom odlukom. Osim što je usmrtio Marijana, vozač je ugrozio živote još dvojice mladića. Oni su se spasili u posljednji trena skočivši u jarak - kaže nam odvjetnik obitelji poginulog mladića Mario Gerstner. 

Prvi put išao s prijateljima

Podsjećamo, na Marijana B. zvanog Medo (14) u petak nešto poslije 20 sati na neosvijetljenom odvojku Ulice Stjepana Radića u Kutini  manjim kamionom naletio je 19-godišnji I. P. iz Kutine.

Kako je pokazao očevid, vozio je u smjeru sjevera, prema gradu a tim dijelom ceste hodala su i tri maloljetnika. Mladić je vozio prebrzo na dijelu ceste gdje nema nogostupa.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:07

U izvještaju policije stoji kako dječaci nisu imali reflektirajuće prsluke pa ih je zato vjerojatno bilo teže zamijetiti u mraku.

Dva dječaka uspjela su izmaknuti, a kamion je zatim snažno, svojim prednjim desnim i bočnim dijelom, udario Marijana i odbacio ga na obližnji travnjak i odvodni kanal. Ubrzo nakon nesreće prolazio je još jedan vozač koji je pozvao Hitnu pomoć. Dječaka su s po život teškim ozljedama hitno prevezli u Opću bolnicu u Sisku. Navodno je cijelo vrijeme bio bez svijesti.

- Najviše je ozlijedio glavu. Liječnici su nam tada rekli da će tek ujutro moći dati neke prognoze. Preživio je noć, no oko 7 sati ujutro je preminuo - kazali su nam u subotu uplakani članovi njegove obitelji.

U velikom broju okupili su se u obiteljskoj kući u Donjoj Gračenici, selu koje se nalazi na pola puta između Kutine i Popovače.

- Naš Medo je išao u 8. razred osnovne škole u Popovači. Taj, koji ga je udario, trebao bi završiti u zatvoru - rekli su nam tada članovi njegove obitelji dodavši kako je to bio prvi put da je Marijan išao u Kutinu s prijateljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je