Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Jeli su ribe, hobotnice, salate, još istražujemo uzrok trovanja'

Komentari (118)
  • Od deset postova 5 se odnosi na pljuvanje po restoranu i školjkama iako nisu u članku ni spomenute. Nevjerojatno koja je to mržnja prema svemu što Hrvat pokuša u svojoj zemlji zaraditi. Jad, bijeda, zavist, jal, zloba do neba. A još nigdje nije utvrđeno da li se radi o hrani iz restorana. Ali pljuvačina kreće... Uostalom nisu oni jedini objedovali taj dan tamo..., ali samo su oni otrovani ? Možda su doista krivi ovi u restoranu, ...ali dajte makar pričekajte prije nego u nekoga uperite prst.

    13. 8. 2019,   15:43
    • Kod brodova najveći problem zna biti voda i cijevi. Većina ljudi misli da će se otrovne tvari maknuti prokuhavanjem, što ili djelomično ispiranjem. Ne tvrdim ali treba provjeriti. Čudno je da bi izvor trovanja bio u restoranu, osim ako se nije nešto posebno dogodilo kod spremanja hrane za ovu obitelj.

      13. 8. 2019,   15:58
    • Nevjerojatno je da se svaka konstruktivna kritika svodi na nekakvu nacionalnu mržnju prema Hrvatima??? Nekakva zavist, zloba??? Koje nebuloze, možda shvatite jedan dan da ima jako puno ljudi koji uopće ne razmišljaju o nacionalizmu.

      13. 8. 2019,   16:00
    • Ptico nisu na brod došli jučer, ali su jučer jeli u restoranu.

      13. 8. 2019,   16:01
    • highfly ...konstruktivna kritika ? Halo, imaš niz direktnih optužbi za nešto što još ni utvrđeno nije ? Kakva konstruktivna kritika ? Staljine, ajde malo mozgaj. Postoje i kuhinje u jahtama. Hrana se jede i na brodu... Donosi sa sobom i tako... Aj bok.

      13. 8. 2019,   16:07
    • Zatucani ljudi sve gledaju kroz nacionalizam, a i stvar inteigencije je procijeniti da tu nitko nema razloga mrziti nikoga. Ovo je rasprava na razini hdz demagogije. Svi koji napišu nešto protiv su komunisti, jugoslaveni, srbi itd... zato i jesmo tu di jesmo.

      13. 8. 2019,   16:13
    • Nknk imam mozak koji radi malo bolje od tvog, pa na brodu su već danima, jučer su jeli upravo hranu koja može biti smrtonosna, pa razmisli za što je veća vjerojatnost. A bumo vidli sutra, preksutra o kakvoj se “mržnji” ovdje radi...

      13. 8. 2019,   16:15
    • @ptico, u pravilu se voda iz brodskih tankova koristi samo za sanitarne potrebe, ne i za konzumaciju. Doduše, znam da smo mi suđe prali tom vodom pa brisali, ali mi je teško vjerovati da to može biti smrtonosno. Uostalom, preskočimo spekulacije i pričekajmo kraj istrage.

      13. 8. 2019,   16:16
    • Ako su se otrovali u restoranu, neka snosi odgovornost vlasnik i tvrtka. Ali pričekajmo. Znaš što je naj jadnije od svega !? Što stotine ljudi ovdje priželjkuje doista da je kriv naš ugostitelj, ne bi li i idućih stotine postova mogli prosipati žuć i mržnju temeljenu na jalu i zavisti... Ne na trovanju ovih ljudi. Na jalu i zavisti i uživati u penaliziranju i kazni..., bez obzira što ta cjelokupna situacija škodi svima.... E to ti je vidiš naj jadnije od svega.

      13. 8. 2019,   16:21
    • NK moras da shvatis jednu stvar. Jaz izmedju bogatih i siromasnih je od pamtivjeka! Nisi ti kriv kao ni ovi ljudi sto komentiraju zato sto je takva situacija u drzavi! Ako covjek ne moze zivjet normalno od svog rada,normalno je da je frustriran! Svi ti koji imaju restorane i silne apartmane ne gledaju vise na kvalitetu usluge vec je u prvom planu iskljucivo zarada...

      13. 8. 2019,   16:32
    • Dagnje ja dva puta zamalo umra ajmmmeee koje bolove sam dozivio...reakcija je bila prvi put jeo u 22 a tek ujutro u 9 pocela agonija pjena na usta mi izlazila....drugi put jeo u 19 a u tocno ponoč ajmeeee smrt vidio...nemogu vam opisat bolove nesvjesticu samo znam da sve bijela svjetlost oko mene i pokusavam mislima se pozdravit s obitelji jer sam mislio e to je to umirem.... znaci reakcija bude nakon 6 do 12 sati

      13. 8. 2019,   16:39
    • superman...ja radim sa tvrtkama koje opskrbljuju restorane 25 godina. Ne pišem o člancima vezanim u Milojka i Milijanu, Mišu Kovača, pijanom Grdoviću i sličnim stvarima... Međutim o oveme bi mogao knjigu napisati... Kad čitam hrpu frustriranih komentara ljudi koji nemaju pojma to mi smeta. Svi koji imaju tvrtke imaju i cilj ostvariti što veću zaradu uz što manji napor. To je bit ekonomije. Ne samo u ugostiteljstvu i turizmu, nego općenito. Ovdje se jede hrana uglavnom druge klase. Zašto ? Zato što je takav profil potrošača i tome se ugostitelj prilagođava. Postoje i oni koji služe prvu klasu. Tih je manje i to košta. Međutim, manje ih je upravo zato što većina traži jeftiniju hranu... Jednostavno. Kad profil potrošača bude spreman za zubace i jadransku lignju i večeru za dvoje od 100 E, biti će nuđeno. Dok 95 % gostiju traži pizzu, pljeskavicu ili ražnjiće, dotle će se prodavati meso iz smrznutih blokova namjenjenih ugostiteljskom sektoru i majoneze i kečapi iz kanti. Ne možeš za 50 kuna jesti brancina s prilogom salatom i vinom.

      13. 8. 2019,   16:53
    • Ako su se otrovali hranom iz restorana,onda nisu jedini.U spici sezone restoran je prodo na desetke kila dagnji,porcija salata i svega sto su oni konzumirali.Moralo bi biti jos zarazenih ljudi ako je razlog hrana iz restorana.Ali za sad ih nema,sto bi moglo znacit da se nesto desilo na brodu,sto ih je otrivalo

      13. 8. 2019,   17:09
    • NK2X, al' si ovo dobro komentirao ne bih ni ja znao bolje ...........................svaka ti čast !!!

      13. 8. 2019,   17:11
    • Klasični izljev primitivizma, slijedeći korak je linčovanje kao nekad u western filmovima...

      13. 8. 2019,   17:57
    • U stvarinebi se smjelo nagadjati dok god se ne napravi analiza i nadje uzrok. Sto sad sve na komentarima citam dokaz je da smo bjedna nacija i da nemamo svog posla vec samo tracamo. 24sata a i druge novine bi mogle samo navesti da su u bolnici i nikako rekla kazala clanke koje nitko i ne cita. ja kao prva. Dovoljno je samo naslov pa da onda sve preskocis.

      14. 8. 2019,   00:29
    • ~istina~: oni s mora znaju da se musule koje se ne otvore odmah bacaju a nikako na silu otvaraju. one te mogu zivota kostati ako ti je zao baciti. ja ih bas ne volim puno, ali kad ih muzu spremam uvjek pazim da nema zatvorenih.

      14. 8. 2019,   00:39
    • Stara salata od hobotnice! Mene su skoro ubili u jednom restoranu s malom salaticom,a imam debelo preko 100 kila. Odmrzavaju,zamrzavaju i niti ne prokuhavaju prije serviranja. Ne vjerujem da se sa ostalim namirnicama može tako otrovati.

      14. 8. 2019,   02:16
  • Jadni ljudi, jadna dječica.

    13. 8. 2019,   15:27
  • Što će biti ako se pokaže/dokaže da su se zatrovali nekom konzervom koju su jeli na brodu? (Napravili salatu od tune ili slicno i zaradili botulizam) Dali gazda ovog restorana, kojeg napadate i pljujete bez dokaza, ima pravo vas sve tuziti? Pojma nemam koja je to konoba, nisam uopce s Hvara, ali pretjerujete, bez dokaza i bilo cega. Ljudi su se zatrovali, jadan covjek koji je umro i ta djecica, ali kako su izolirani slucaj? Ako su npr. jeli kamenice - one sve zajedno stoje i iste te kamenice su zasigurno posluzivane i nekim drugim gostima. Kako da je samo bas ta porcija/e koju su oni narucili - bila zatrovana? Ne trčite pred rudo, dok ne znamo sve činjenice. A AKO se dokaze da je restoran kriv - trajno zatvaranje i krivicno gonjenje vlasnika. Ali sve nakon sluzbenog izvjesca!

    13. 8. 2019,   15:46
  • Šta sada ispada da uopće nisu jeli školjke, al smo nasjeli na prvom članku.

    13. 8. 2019,   15:28
  • Polako s optužbama! Nitko osim njih iz restorana nije otrovan. Pričekajmo rezultate analize.

    13. 8. 2019,   15:36
    • Pa nije bila tona pokvarene ribe pa da se svi potruju, možda im je ostalo malo pa podvalili da se ne baci...

      13. 8. 2019,   15:42
    • Demetra…, nema polako. Pogotovo kad se treba optužiti ili sumnjičiti druge.. Još ako su ti Hrvati turistički djelatnici ili ugostitelji na Jadranu, krivi su po difoltu, bez obzira jesu li krivi ili ne... Ovako se nije jašilo po Srbima *91. Jal, zavist, zloba...., to je toliko ukorjenjeno u ove prostore da pomoći nema.

      13. 8. 2019,   15:53
  • Otrovali su se na svom brodu s nečim što su svi konzumirali. U restoranu nisu svi isto jeli.

    13. 8. 2019,   15:54
  • Otkrit ču vam što mi najdraže i za čim patim to su prstaci i školjke....umirem od želje a nikad više neču ih jest....dva puta smrt sam vidio i svjetlost me obasjala pozdravio se sa obitelji i to je to krajj koji su to bolovi bili pjena na usta izlazil...ufffffffff čak mislim da sam umro tad.....i sigurno da me nisu proljevali vodom kupili po podu svim snagama vraćali u život danas nebi bio tu.....reakcija je bila prvi put navecer oko 22 školjke ujutro oko 9 umireš...drugi put navecer u 19 školjke oko ponoč umireš...tek drugi put smo znali da su to školjke.... umirem što ih volim al nikad vise u moja usta neče uč.....tko je ovo doživio zna što pričam....

    13. 8. 2019,   15:57
    • Samo jedna školjka je dovoljna da se otruješ....

      13. 8. 2019,   16:00
    • Ček..., dakle, prvi puta nisi skužio da su krive školjke?

      13. 8. 2019,   16:21
    • Haha neka neka kad si morao biti snob ds jedep prstace! To jedu samo kompleksaši

      13. 8. 2019,   16:25
    • Thunder ti nisi zdrava osoba. Cak i da je snob, a nije, nitko ne zasluzuje da mu se to dogodi i skoro umre. Nitko. Potrazi pomoc.

      13. 8. 2019,   16:32
    • Nebi se čudio da su napravili lonac dagnji na buzaru i svi se potrovali. Dagnje neispravne. Udaraju na jetru. Kod djece još jače. Djeca imaju i neurološke smetnje. A kad jetra ozbiljno strada onda su prisutnei neurološke smetnje.

      13. 8. 2019,   16:44
    • Sreća da takvu hranu uopće ne konzumiram. Iskreno od samog "mirisa" školjki prođe me apetit (da biram riječi) pa da sam tjednima gladovao. Uvijek se pitam pa kako to netko uopće može jesti???

      13. 8. 2019,   16:53
    • ~istina~ Evo me znam o čemu pričaš. Cijeli život jedem školjke. Jednom nakon prstaca slabo samo što dušu nisam ispustila, ajde mislim si desilo se, drugi put jela rižoto s pidoči, pojela možda pet pidoča kad ono nakon par sati opet (vrtoglavica, glavobolja, trbuh boli i povraćanje), a volim školjke za poludit. Kapešante jela, a čula tipa kad je rekao da su iz leda, pojela samo dvije i opet slabo. Četvrti put ja pidoče direkt iz mora na gradele samo da se otvore i najela se i ništa mi nije bilo. Iz mora direkt u padelu na buzaru i opet ništa. Evo i dan danas ih jedem samo na taj način. Očito se u školjkama formira neki spoj koji moj želudac ne podnosi. Ne pijem mlijeko te u tijelu nemam mliječnu kiselinu koja je potrebna da razgradi to nešto iz školjke koja nije baš freška, freška. Nemoj sad ti to probat jer nebi htjela da još jednom prođeš to mučenje, ako je kod tebe nešto drugo u pitanju. Pozzz

      13. 8. 2019,   16:53
    • I nakon svega još ne odustaješ??? Ne mogu vjerovati, kraj toliko predivne hrane trovati se "mirisnim" školjkama... ha ha ha... Da mi netko nudi milijune ne bi ih pojeo, jednostavno ne bi mogao... ne znam kako neki podnose tolike preintenzivne mirise i bez da im se želudac okrene naopačke???

      13. 8. 2019,   16:58
    • kad se sjetim kakav sam snob bio kad sam s curom u studentskim danima šatorovao na šolti, spavao na luftmadracu kupljenomm bacanjem ugljena, za ručak jeo tijesto s kakaom i šećerom, a za marendu prstace koje sam istucao iz kamenja kao i svi drugi domaći i furešti, hahah ... srećom da su to zabranili, kako je to tada izgledalo ne bi se danas s ponistre vidila šolta ...

      13. 8. 2019,   17:03
    • Školjke voliš ili ne voliš. Ko i janjetinu. Mnogima smrdi. Osobno obožavam oboje. Školjke mogu biti stvarno opasne ko i gljive otrovnice. Treba biti jako oprezan gdje ih se nabavlja. Dagnje rastu ko lude parazitirajući na trupu broda koji je tretiran antifoulingom koji je teški otrov. Tako isto i u morima koja su totalno zagadjena, dali fekalijama, kemijom, bilo čime. Školjke su morska jetra. Filtriraju toksine. Zato je potreban izuzetan oprez kod nabavke istih. Možda su ovi ljudi došli do nekih sumnjivih školjaka, napravili grupnu marendu i otrovali se.

      13. 8. 2019,   17:15
    • Postoje ljudi koji su alergični na školjke i ne smiju ih jesti. To je prva stvar i očito je da su neki od vas tu. To nije rijetko, toga ima. Ja ih jedem cijeli život. Od sirovih do termički obrađenih do odleđenih. Nikad nisam imao problema, imam skoro 50 godina. Treba paziti na par stvari; Dagnje se kupuju u uzgajalištu ili beru sa kamena ili užeta. Ne sa lanca. Školjke koje se kupe sa dna kupe se iz čistog mora dalje od gradova luka i svega to omogućuje razna taloženja nečistoća na dno. Školjke se hrane filtriranjem mora i bitno je da je stanište nezagađeno. Školjke se moraju u termičkoj obradi otvoriti. Školjka koja nije otvorena je krepala ranije i nipošto se ne konzumira. Školjka koja nije pojedena može u frižider do idućeg obroka. Ja pojedem rižoto i idući dan, ako je na hladnom, nema bojazni. Ali još jednom, postoje ljudi koji su osjetljiviji ili alergični i smeta im. Tad nije do školjki nego do osobe.

      13. 8. 2019,   17:29
    • Stjepan plus. To je to.

      13. 8. 2019,   17:31
    • Stjepan, u pravu si. Postoji neka hrana koja ima intenzivniji miris, nekima upravo to daje dodatnu primamljivost, a neki će pobjeći iz prostorije gdje se servira takvo nešto. Ja spadam u one kojima su to neugodni mirisi... svatko ima pravo na svoj izbor... pozdrav

      13. 8. 2019,   21:01
  • Vrlo jednostavno.. Ja sam ribar: Kada se lovi Orada i ostala bijela riba ?? Kada se lovi hobotnica.. Itd.. Epa ja ću vam reći : 9 mjeseci prođe da divlja orada sačeka turiste na stolu.. Kako je smrznuta?? Nitko nezna ali kada se lovi košta od 25-35 kuna/kg .. Sada je friška Orada cca 100-150 kuna/kg .. jer je Nema1 Sezona ribe je u pogrješno vrijeme/ turizam... ( kada lovimo oradu.. ne vidi svijetlost dana ide iz mreža direkt u suhi led.. kasnije ili u prodaju ili u (Šoker pa onda u vakumiranje .. pa onda u duboko)) Ili Nikako drugačije

    13. 8. 2019,   15:39
    • još se ni nezna od čega su se otrovali,ja virujem da ni od ribe,a što si na ciplari

      13. 8. 2019,   15:48
    • Gdje je to orada 25-35 kuna?

      13. 8. 2019,   15:50
    • Mile moj vsvugdje na jadranu od 10. mijeseca pa dok se lovi po 200-300 kila dnevno/noćno ..

      13. 8. 2019,   15:57
    • druže mile zimi treća klasa ne na kilo-dva već na količinu,ponekad i manje, koja se prodaje liti u suhom zlatu

      13. 8. 2019,   15:59
    • Plivarice izlove u jedno noć po 20 tona!! .. Sve ide po jako niskoj cijeni .. Onda je ugostitelji plate cca 30 kuna i smrzavaju kako tko i na kakav način.. za tako zvanu . Turističku stoku.. Nažalost ali istina!! Nebih pisao da neznam..

      13. 8. 2019,   16:00
    • bio sam prije 2 godine u 10. mjesecu na moru i čekao ribarski brod zbog svježeg jadranskog oslića, većina toga se proda restoranima i oni to u škrinju za narednu sezonu, dakle ništa to nije svježe a pogotovo lignje koje se niti ne love u ljeti nego isto jesen/zima prije, sve je to na ljeto što jedemo mi i turisti bilo smrznuto osim onoga što se uzgaja, kao orada, brancin...jedino to svježe iako nisam ni to siguran 100%

      13. 8. 2019,   18:47
    • Dragane....daj odaj gdje je to svugdje da i ja napunim škrinju.

      13. 8. 2019,   22:36
    • Brodice koje love ribu su fabrike. ulovljena riba se odmah ocisti i smrzne pa je ipak sigurnija nego ona na pijaci usred ljeta cijeli dan. Meni ne smeta sto je smrznuta jer je smrznutu u tavu bacim i ne stigne se pokvariti. najgore je ono kad ju ostave vani da se sama odmrzne, to je trazenje problema.

      14. 8. 2019,   00:54
    • Ma tko god kriv .. ili nije samo sam htio reći kako mi lovimo a kokao oni spremaju .. Tu jeb..nu ribu tko .. dobro .. tko loše ...

      14. 8. 2019,   16:55
  • Znam u kojem su restoranu jeli,ali bilo bi glupo stavljati ime restorana kad se vjerojatno tamo nisu otrovali.Restoran se nalazi na dobroj lokaciji i bilo bi još otrovanih da je zbog hrane iz tog restorana.

    13. 8. 2019,   15:57
  • Po ovome ispada da su se otrovali na svom brodu, a ne u restoranu.

    13. 8. 2019,   15:47