Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svi detalji iz tri istrage protiv Dubravke Šuice i njezina muža

None Foto:

SVE U NOVOM EXPRESSU Kći Mirta se prije tri godine udala za poduzetnika Petra Caktaša. Ali još od 2011. ima četverosobni stan u Zagrebu koji vrijedi više od 200.000 eura...

Vrijedni stan od 91 kvadrat koji glasi na kćer Dubravke Šuice, Mirtu, dosad nije spominjan u imovinskim karticama. I po zakonu i ne mora biti spomenuta jer ne glasi ni na jednog od supružnika.

Riječ je o stanu u Zagrebu kojem je vlasnica kćer Mirta. Mirta se udala prije tri godine za poduzetnika Petra Caktaša, odvjetnica je i njena imovina ne bi inače bila predmet nikakvog propitivanja.

No pet godina prije udaje, 2011. godine, mlada Mirta postala je vlasnica stana koji bi teško mogla sama financirati. Dok se mladi nakon fakulteta uglavnom moraju mučiti da pronađu posao, a onda s obitelji dižu kredite i na 30 godina, to za kćer jedinicu nije bio put. Postala je vlasnica četverosobnog stana površine 91,36 četvornih metara u centru Zvonimir u Zagrebu, na križanju Branimirove ulice i Ulice Ljudevita Posavskog.

Cijeli blok zgrada je gradila prije propasti građevinska tvrtka Tehnika i zbog svoje kvalitete i lokacije su bili prodavani i po cijenama od 2250 do 2500 eura. To znači da je cijena plaćena za njega minimalno 205.000 eura. Stan ima uz tri sobe i dnevni boravak, blagovaonicu, izbu, loggiu i kupaonicu. Na njemu nema nikakvih tereta i kredita, što također znači da je kupljen jednokratnom isplatom, pa je za pretpostaviti da su roditelji kroz kupnju pomogli kćeri jedinici da se skući.

Objavio je to novi broj tjednika Express koji je od petka na svim kioscima. Tjednik ekskluzivno objavljuje i odluke Ustavnog suda koje su spasile Šuicu da ne plati dodatni porez i doprinose zbog naknada koje je primala iz inozemstva na račun svog supruga.

Ustavni sud je poništio odluke Visokog upravnog suda smatrajući da sud nije dobro primijenio zakon i nije obrazložio zašto je odbacio Šuičine argumente. 

Također objavljuju i i na osnovu čega su pokrenuli postupak protiv njezina supruga, te zašto je i to palo na Upravnom sudu.

Komentari (219)
  • Svijet na je vidio većih lopova od kradeze plave boje , pokrali su Hrvatsku u milijardama €

    3. 10. 2019,   15:06
  • u HDZ-u nema poštenog čovjeka

    3. 10. 2019,   15:16
  • Dobila jack pot u casinu ili posudio prijatelj iz Kolumbije,a možda i brat Jozo

    3. 10. 2019,   15:27