Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Obitelj zalutala među golaće u Istri: 'Bože, jesmo li na Nebu?'

None Foto: Dreamstime

Njemački gosti smještaj su rezervirali mjesecima ranije. Stigli su po noći i nisu vidjeli nudiste. Ujutro su iz kampa izjurili pokrivenih glava. Uskoro su im našli drugi smještaj

Obitelj iz Njemačke, s dvije djevojčice u dobi od 13 i 15 godina, ovih je dana kasno uvečer, doputovala u Istru, na svoj godinu dana željno iščekivani godišnji odmor. Za ljetovanje su odabrali doista prekrasan kamp.

Smještaj su rezervirali mjesecima ranije. Međutim, pedantni Nijemci nisu baš obraćali pozornost na to što im je u rezervaciji, ali i ispred samog naziva turističkog naselja, pisalo ‘FKK natur’. Očito nisu znali da je to, zapravo, kamp s plažama na kojima je uobičajeno kupanje i kretanje bez i jedne krpice na tijelu...

Nijemci su mislili, prepričavaju nam nasmijani turistički radnici, da skraćenica ‘FKK’ (na njemačkom od Frei Körper Kultur, što u prijevodu znači „kultura slobodnog tijela“) ispred naziva kampa predstavlja oznaku čiste i netaknute prirode. Došavši kasno uvečer u kamp, Nijemci su umorni od puta brzo ušli u svoj apartman i zaspali, niti ne sluteći u koju vrstu kampa su ušli.

- O moj Bože. Mi smo došli na nebo. Tu su svi goli oko nas – bilo je prvo što je prozborio šokirani Nijemac, glava obitelji, budeći suprugu i kćeri da se odmah pakuju.

Njemica s muževom košuljom preko glave, on prekrivene glave s pogledom u pod te obje im kćeri s ručnicima prekrivenim glavama. kako ne bi gledali ni lijevo ni desno, ujutro su ušetali u recepciju i dobrano nasmijali recepcionare koji sa smješkom prepričavaju svoje zgode i nezgode u turizmu.

Na recepciji kampa im najljubaznije objasniše da su došli u prekrasnu naturističku oazu, baš kao što su i rezervirali. Ozarenih lica s pogledom u pod, Nijemci nisu željeli ni čuti da bi tu, među mnoštvom ljudi bez gaća, ostali još jednu minutu. Ubrzo su im pronašli alternativni smještaj, među manje golim turistima, na drugoj lokaciji unutar iste turističke tvrtke.

Hrvatska je danas u Europi na trećem mjestu po nudističkim kapacitetima sa svojih 10-ak atraktivnih kampova koji ugošćuju nudiste. 

Komentari (139)
  • Trebali bi i ti recepcioneri radit goli da se odmah skuži.

    16. 7. 2017,   07:46
  • Haha......slika je bila s golom guzom,a onda ju pokrili 😲😄

    16. 7. 2017,   07:22
  • To sigurno nisu pravi autohtoni nijemci, već su neki turkiši s njemačkim ispravama, čim su prekrivenih glava istrkali iz FKK kampa. Takvi se kupaju .... ma bolje je da ne rečem ništa.:P

    16. 7. 2017,   08:31