Obavijesti

News

Komentari 8

Obitelji i prijateljima sređivala porez, šteta je 921.000 kuna

Obitelji i prijateljima sređivala porez, šteta je 921.000 kuna
1

Sumnjiče je da je od 19. svibnja 2011. godine do 13. ožujka 2017. godine, kao djelatnica Porezne uprave počinila više kaznenih djela. Oštetila je državni proračun, Grad Viroviticu i Općinu Suhodolje

VIDEO

Djelatnici Uskoka iz Osijeka završili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakinjom, koju sumnjiče za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnjiče je da je od 19. svibnja 2011. godine do 13. ožujka 2017. godine, kao djelatnica Porezne uprave počinila više kaznenih djela koristeći svoj položaj i ovlasti kako bi sebi ili drugome pribavila nepripadnu imovinsku korist.

Djelatnica je bila ovlaštena za utvrđivanje poreza, doprinosa i drugih javnih davanja, usklađivanja statusnih podataka i vođenja dosjea, zaprimanja i obrade podnesenih prijava, provjere iskazanih podataka o poslovanju poreznih obveznika iz svoje nadležnosti i bilježenja poreznih obveza u poreznom knjigovodstvu.

Kaznena djela počinila je znajući da određeni porezni obveznici nemaju pravo na povrat  poreza i prireza na dohodak niti preplatu poreza na dodanu vrijednost, doprinosa i drugih davanja. Cilj je bila nepripadna materijalna korist članova obitelji i prijatelja.

Neistinito je u Informacijskom sustavu Porezne uprave prikazivala preplate poreza i prireza na dohodak, doprinosa i drugih davanja, koje su potom neosnovano isplaćivane na račune članova obitelji i prijatelja.

Time je oštećen Državni proračun RH, proračun Grada Virovitice i Općine Suhopolje. Osim toga, u namjeri da članovima obitelji i prijateljima neosnovano omogući zatvaranje dospjelih poreznih obveza, neistinito je knjižila njihove uplate doprinosa za: mirovinsko osiguranje, zapošljavanje, zdravstveno osiguranje, zaštitu zdravlja na radu, mirovinsko osiguranje.

Knjižila je i uplate poreza na: dodanu vrijednost, dobit, promet nekretnina, cestovna motorna vozila te poreza i prireza na dohodak, koje nisu stvarno uplaćene. Time je članovima obitelji i prijateljima omogućila zatvarane dospjelih poreznih obveza na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske, proračuna Grada Virovitice, proračuna Općine Suhopolje, proračuna Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, proračuna Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, te proračuna Virovitičko-podravske županije.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 921 tisuću kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...