Obavijesti

News

Komentari 3

Obitelji ispratile kontigent u mirovnu misiju u Siriju

Obitelji ispratile kontigent  u mirovnu misiju u Siriju
6

Svečanom ispraćaju u vojarni Croatia nazočili su predsjednik Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader te predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić

VIDEO

Drago mi je što prvi puta u misiju šaljemo kompletnu satniju. Očekujem od vas da sve zadaće ispunite odgovorno i savjesno, ali i da predstavljate Hrvatsku. Ali, najviše od svega želim da se puni snage i zdravlja za šest mjeseci vratite u domovinu - govorio je predsjednik Stjepan Mesić u zagrebačkoj vojarni Croatia. Svih 95 časnika, dočasnika i vojnika koliko ih odlazi u mirovnu misiju UNDOF Golanska visoravan nijemo ga je slušalo. Lica su im bila mirna, na njima se nije mogao pročitati ni grč, ni strah od neizvjesnosti. Samo ponos. Jedna od dviju žena iz kontigenta je Maja Liščević (25) iz Nijemaca. U vojsci je 2, 5 godina, a strašno se veseli izazovu koji je očekuje.
-Tata Martin je strašno ponosan, no mama Marija je jako tužna. No, najveća mi je podrška dečko Goran. Nije mi problem što sam žena, jer su dečki stvarno O.K. - veselo je pričala Maja. Goran Modrić (32) u vojsci je 14 godina. U braku sa Martinom tri godine. Imaju sina Antonija (2,5) i devetomjesečnu kćer Luciju.
- Dvojio sam otići u misiju ili ostati s obitelji, no profesionalna odgovornost ipak je prevagnula. Izvršit ću sve zadaće, no jedva čekam za šest mjeseci zagrliti i poljubiti ženu i djecu, rekao je Goran Modrić (32) iz Zaprešića.
Kao i njegove 94 kolege, u zagrebačkoj vojarni Croatia nije se odvajao od najdražih. I drugi časnici, dočasnici te vojnici djeci su objasnili da idu na dalek put.
- Moje cure, Ena (9), Tea (9) i Lucija (7), znaju da tata ide daleko i da će im se vratiti - rekao je Miljenko Hojsak iz Lepoglave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21