Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Obitelji prije smrti ostavio dobitni listić za kladionicu

None Foto: 24sata/ilustracija 3

Nikad nije imao sreće, uvijek je birao gubitnike, priča Pat Shea, udovica Britanca Dannyja, koji je obitelji ostavio sretni listić i osigurao 164.000 kn

Mnogi od najbližih nasljeđuju zlato, srebro ili novac, no Danny Shea (66) iz Velike Britanije obitelji je ostavio dobitni listić iz kladionice. Muškarcu iz gradića Estona liječnici su lani dijagnosticirali rak bubrega u uznapredovalom stadiju. Znao je da će uskoro umrijeti. Iako su supruga Pat, djeca Martin, Lesley i najbliži prijatelji s nevjericom primili Dannyjevu posljednju želju, nisu ga mogli odbiti.
- Volio je konje. Na lanjskoj utrci zamijetio je kobilu Mon Mome. Bila je to ljubav na prvi pogled - ispričala je udovica Pat (63). Danny je sačuvao 2130 kuna i odlučio se kladiti na njezinu pobjedu. Obitelj i prijatelji na samrti su obećali poštovati njegovu odluku. Danny je preminuo prije pet mjeseci, no prošle subote njegov je san postao stvarnost. Mon Mome trijumfirala je na velikoj konjičkoj utrci i njegovoj obitelji donijela 164.000 kuna.
- Nikad nije imao sreće, uvijek je birao gubitnike. I Mon Mome bila je među zadnjima na kladionicama. Omjer za njezinu pobjedu bio je 1:100 - kaže Pat, koja je novac za okladu čuvala u kutiji za cipele. Čitava obitelj gledala je utrku u restoranu. Nisu čak ni navijali, no ubrzo su potekle suze radosnice.
- Gosti su mislili da plačemo od tuge jer smo izgubili novac - kaže obitelj. Još nisu odlučili na što će potrošiti novac, no većinu će dati Dannyjevim unucima. Poslije utrke Pat je dugo sjedila kraj groba, zahvalna na ljubavi supruga koja ih čuva i nakon smrti.

Komentiraj, znaš da želiš!