Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija objavila detalje: Mađar (53) pokušao je izbjeći sudar

None Foto: Gasilska brigada Ljubljana

U pokušaju da izbjegne nesreću, vozač kamiona skrenuo je udesno i preko sigurnosne ograde pao s nadvožnjaka ljubljanske obilaznice, s visine od oko 20 metara

U srijedu oko 8.00 sati prevrnuo se kamion s nadvožnjaka u Ljubljani malo prije tunela Golovec. Kamionom je vozio Mađar (53) koji je preminuo na mjestu nesreće. Policija je izvijestila da su u nesreći sudjelovali kamion i automobil. Istraga nesreće i dalje traje, a dio autoceste u smjeru Štajerske je i još zatvoren.

Promet ide samo lijevom trakom pa se stvaraju gužve. Policija moli vozače da poštuju signalizaciju i upute policije te koriste sjevernu obilaznicu u smjeru Maribora. 

DETALJI NESREĆE U LJUBLJANI Mađar zarobljen u kabini padao u provaliju duboku 20 metara

Prema snimci, u cisternu je udario automobil čiji je vozač izgubio nadzor nad vozilom. Opel Corsu je vozio muškarac (41). U pokušaju da izbjegne nesreću, vozač kamiona skrenuo je udesno i preko sigurnosne ograde pao s nadvožnjaka ljubljanske obilaznice, s visine od oko 20 metara. 

Komentari (15)
  • Ja očito ne vidim dobro. Pa corsa udara u kamion. Vozac gubi kontrolu zbog neocekivanosti, mokre i skliske ceste a nije ni pomoglo visoko teziste u silosu.

    14. 11. 2019,   13:58
  • Ova puštena snimka je malo izrezana i fali trenutak u kojem kamion naglo skreće desno u pokušaju da napravi corsi prostora i izbjegne udar.. Kamion se nebi shifto tako na stranu samo od slabog udarca malog auta- ipak je mađarski vozač trznuo volanom u desno kad je spazio kamikazu u corsi (da je corsa imala toliku razliku brzine da od udarca pomakne traktor kamiona tako nasilno sa putanje corsa bi bila smrskana i teško bi stradao i slovenski vozač). Naravno apsolutno je za nesreću i smrt mađarskog vozača kamiona kriv vozač corse i treba odgovarati za to. Pri tome je vozač kamiona prilikom pokušaja izbjegavanja nespretno/brzopleto reagirao trzajem na desno umjesto da je držao svoju putanju ili ju eventualno kontroliranim manevrom proširio na desnu praznu traku. Svakako vrlo tužna scena za pogledati:-(

    14. 11. 2019,   15:14
  • Di si ilirmanija sada?pametno moje..nije vozac trzno a?

    14. 11. 2019,   18:49