Obavijesti

News

Komentari 11

Objavili snimke broda, kapetan tvrdi da nije prekršio propise

Objavili snimke broda, kapetan tvrdi da nije prekršio propise
5

Ukrajinski kapetan (64) koji je uhićen pod sumnjom za izazivanje nesreće negira svoju krivnju i tvrdi da nije prekršio propise. Ivan Barović iz vukovarske Lučke kapetanije kaže da se radi o iskusnom kapetanu

VIDEO

Mađarski mediji objavili su u petak prve snimke potonulog turističkog broda koji je u srijedu navečer završio na dnu Dunava u Mađarskoj nakon što se sudario s riječnim kruzerom. 

Pokretanje videa...

01:04

Snimka nastala sonarom otkriva da je brod na boku te da je najviši dio dva metra ispod površine vode, a najdublji na 7,5 metara dubine. Brod se može vidjeti u videu na 2.42 minute.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako prenosi Index.hu, ukrajinski kapetan (64) koji je uhićen pod sumnjom za izazivanje nesreće negira svoju krivnju i tvrdi da nije prekršio propise. U izjavi njegovog odvjetnika navodi se kako ima 44 godine iskustva te da je jedan od najiskusnijih kapetana na Dunavu te da nikad nije izazvao nesreću. Kapetan žali što nije mogao izbjeći sudar te izražava sućut obiteljima poginulih. Odvjetnik također navodi i da je sumnja vlasti preuranjena.

Na Dunavu lampioni, kapetan u zatvoru, još traže 21 čovjeka...
Na Dunavu lampioni, kapetan  u zatvoru, još traže 21 čovjeka...

Barović: Kapetan je vrlo iskusan i nije mu strana ova luka

- Do mene dolaze različite informacije o tome što se zapravo dogodilo u Budimpešti i tko je kriv za nesreću pa ne mogu ništa konkretno o tome reći. Inače, kapetana kruzera koji je sudjelovao u nesreći osobno poznajem i znam da se radi o veoma iskusnom kapetanu koji dugo plovi i budimpeštanska luka mu nije strana. Zbog toga što je iznimno velika i što u njoj svakodnevno bude više desetaka različitih plovila luka u Budimpešti je zahtjevna za plovidbu. Dodatni problem su provozi ispod mostova za što postoje posebna pravila plovidbe i zbog njih se svi koji plove Dunavom u Budimpešti moraju strogo držati svog pravca kretanja - rekao je za 24sata kapetan Ivan Barović iz vukovarske Lučke kapetanije.

Uhitili kapetana (64) kruzera, ronioci pokušavaju izvući žrtve
Uhitili kapetana (64) kruzera, ronioci pokušavaju izvući žrtve

On pretpostavlja da se malo plovilo sudarilo sa kruzerom i da je ono skrenulo sa svog pravca kretanja.

- Realno, u tako velikoj luci kao što je budimpeštanska nemoguće je nadzirati i navigirati sva plovila koja u nju ulaze i izlaze tako da je, zapravo, najveća odgovornost za situaciju u luci na samim kapetanima brodova koji moraju znati pravila kretanja u toj, a i svakoj drugo luci. Ne sumnjam da će se uskoro saznati tko je kriv za ovu nesreću jer svaki brod u sebi ima sustav koji registrira svako njegovo kretanje tijekom plovidbe i sve manevre, nešto kao crna kutija u avionu, i kada se to pregleda, znat će se koje je plovilo skrenulo sa kursa - kaže kapetan Barović.

Spuštao se u Dunav pa umalo i on poginuo...

Članovi obitelji poginulih i nestalih Južnokorejaca stigli su u petak u Budimpeštu nakon što je u srijedu potonuo brod Sirena na rijeci Dunav. Uživo prate spasioce koji riskiraju živote kako bi uopće došli do olupine.

Ronioci su tijekom petka u dva navrata pokušali zaroniti do ostataka. Riječna struja Dunava bila je toliko snažna da nijednom nisu uspjeli, a u jednom trenutku morali su spašavati jednog ronioca. Tijekom zarona zapetljala mu se cijev za disanje o metalne ljestve. Morali su je odsjeći kako bi ga izvukli na sigurno. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora