Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predsjednica u Americi: Put je ukupno koštao 73.867,60 kuna

None Foto: Twitter

Ukupni troškovi radnog posjeta predsjednice SAD-u iznose 73.867,60 kuna. Uključuju troškove avionskih karata, smještaja, reprezentacije i dnevnica za predsjednicu, objavio je Ured

To pokazuje kako uvijek trošimo onoliko koliko zahtijeva situacija, komentirao je glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić.

Nakon gotovo mjesec dana natezanja i prozivanja da se podastru podaci i troškovi boravka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović SAD-u, iz Ureda su nam dostavili koliko su iznosili ukupni troškovi puta.

- Ukupni troškovi radnog posjeta predsjednice SAD-u iznose 73.867,60 kuna. Uključuju troškove avionskih karata, smještaja, reprezentacije i dnevnica za predsjednicu Republike Hrvatske i pročelnicu Kabineta predsjednice - kažu nam u Uredu. A prašina se podigla pred Novu godinu kad je predsjedničin ured šturo izvijestio kako će predsjednica službeno boraviti u SAD-u zajedno sa šeficom kabineta Natalijom Hmelinom. Napomenuli su tek da će tijekom boravka u Americi predsjednica imati sastanke s predstavnicima političkog i društvenog života i nevladina sektora te da je išla komercijalnim letom. Koji dan kasnije protiv nje su Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa podnesene tri prijave. Povjerenstvo je potom od Ureda predsjednice zatražilo dokumentaciju koja može potkrijepiti gdje je bila, s kim se i zbog čega sastala te koliko iznose troškovi sedmodnevnog boravka u SAD-u.

Iako do dana današnjeg nije otkrila s kim se sastala tijekom radnog posjeta Americi, neki susreti osvanuli su na Twitteru, poput onog s američkim senatorom Marcom Rubiom, te Damonom M. Wilsonom iz Atlantskog vijeća.     

Komentari (322)
  • 74.000 kn???????? Kome tu priču vi prodajete? Pa samo aviokarte za nju, šeficu kabineta, tri ili četri pratioca, frizera, kuvara, vozača i ko zna koliko savjetnika košta više od toga. Pa onda smještaj (sve se bojim u nekom jeftinom hotelu nego se bira najsakuplji koji satok sitnog zuba plaća), najam par vozila, taksi za osoblje, pokloni onima koje posjećuje na naš račun, hrana i svečane večere itd.itd.. Dajte majke ti pa nisu svi ADZ-ovce da im možete prodati muda za bubrege i tu cijenu.

    27. 1. 2017,   19:41
  • Užasna "žena" okrene mi se utroba kad joj vidim onaj iskreni smiješak. Američki potrčko, masonerija 1. klase Može se sramit, ja je se sramim !!! A moj Jakove ti doma čuvaj dicu.

    27. 1. 2017,   17:55
  • Zar nije sramota da pored plaće koju dobiva iz proračuna, plaćenih svih troškova, opet iz proračuna, još dobiva i dnevnice? Gdje je tu skromnost i štedljivost? Ista je kao i svi prošli, sadašnji, a biti će i kao budući državni uhljebi

    27. 1. 2017,   16:20