Obavijesti

News

Komentari 10

Obljetnica oslobođenja grada Varaždina: Mimohod u rujnu

Obljetnica oslobođenja grada Varaždina: Mimohod u rujnu

Hrvatski branitelji obilježit će 25. obljetnicu oslobođenja grada Varaždina, 22. rujna 1991. godine, svečanim mimohodom središtem Varaždina i pod sloganom - „Varaždin za Hrvatsku“

VIDEO

Varaždinska Županijska skupština prošle je godine jednoglasno  donijela odluku da se 22. rujna obilježava i kao Dan branitelja Varaždinske županije. Ove godine branitelji iz ratnih postrojba i udruga proizašlih iz Domovinskog rata ponovo će proći središtem Varaždina kako bi podsjetili na 'varaždinske dane rata' od 15. do 22. rujna 1991. godine.

 Oslobođenjem Varaždina i okolice, kojima je posebna opasnost prijetila iz vojarne Jugoslavenske vojske, Hrvatskoj je vojsci osigurana znatna količina oružja koja je značila prekretnicu u Domovinskom ratu, rečeno je na konferenciji na kojoj su sudjelovali župan Predrag Štromar, gradonačelnik Goran Habuš i predsjednik Radnog odbora za pripremu proslave Anđelko Stričak.

 Stričak je istaknuo da su okupljene sve ratne postrojbe i braniteljske udruge s područja Varaždinske županije u pripremi programa proslave.

 „Bit će veličanstvena proslava obljetnice. To naši branitelji zaslužuju. Ako obiđete ratna područja Lijepe naše vidjet ćete da nema ratišta gdje nije bilo pripadnika s područja Varaždinske županije. U Domovinskom ratu je poginulo 175 naših sugrađana, od Vukovar do Dubrovnika“, rekao je Stričak i najavio da će proslava od 17. do 22. rujna obuhvatiti biciklijadu, tradicionalni Varaždinski polumaraton, javnu tribinu, svečani mimohod te foto izložbu braniteljskih udruga.
 Župan Štromar naglasio je da se obilježavanja organizira kako se ne bi zaboravilo ono što se dogodilo 1991.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 „Imao puno zajedničkih projekata s braniteljima tijekom godine, ali mislim da je 22. rujna najbitniji datum za nas i da ćemo mimohodom ove godine uvjeriti sve u Hrvatskoj koliko je Varaždin dao za obranu. Znamo koliko oružja se prikupilo ovdje, posebno tenkova. Poslije oslobođenja grada Varaždina i Varaždinske županije krenula je jača i intenzivnija borba protiv okupatora koja je promijenila budućnost Hrvatske. Oslobodili smo Hrvatsku i danas možemo živjeti u miru“, kazao je.

 Istaknuo je da je suradnja sa svih 16 braniteljskih udruga rezultirala jedinstvenim programom i da je „okupljanje svih branitelja najveća vrijednost koja će se dogoditi 22. rujna“.

 Odličnu suradnju s braniteljima istaknuo je i varaždinski gradonačelnik Habuš.
 „Zajedno sa Županijom i braniteljskim udrugama možemo učiniti da generacije koje dolaze ne zaborave ulogu grada Varaždina i varaždinskih branitelja u oslobođenju Hrvatske. Imamo odličnu suradnju s braniteljima i svugdje u Hrvatskoj napominjem da imamo najbolje branitelje. Vjerujem da će i ove godine Varaždinci prepoznati taj dan i biti dio velikog obilježavanja 22. rujna“, dodao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović