Obavijesti

News

Komentari 16

Obožava jurilice: Policajka Katarina juri na reli utrkama

Obožava jurilice: Policajka Katarina juri na reli utrkama
3

Kad ne radi u policiji, Katarina Husnjak (38) jurca na reliju. Anđelko Košec joj je prvo potvrdio ljubav, pa je pustio u svoj automobil. Ona je njegov radar u vožnji

VIDEO

Jesi ti luda, to je bila najčešća reakcija roditelja, prijatelja i kolega, kroz smijeh priča Katarina Husnjak (38), zagrebačka policajka koja je prije samo godinu dana odlučila da će se natjecati u reliju.

Oduvijek je, kaže, voljela “muške” sportove. Zato je vjerojatno i prije 20 godina otišla u policiju. A u autoreli odvela ju je ljubav.

- S prijateljicom sam otišla na trku, tamo se zaljubila u relijaša i odlučila da ću i ja voziti - kaže Katarina. Ona je jedina policajka koja se natječe u tom sportu.

Nakon što joj je Anđelko Košec potvrdio ljubav, primio ju je u svoj auto. Tako Katarina, kad ne radi u Operativno-komunikacijskom centru PUZ-a, s Anđelkom vozi trke. Ona mu je suvozačica, a to nije ništa lakše od vožnje.

- Kao suvozač, ja sam radar svom vozaču, njegov putokaz i o meni puno ovisi. Pripreme i treninzi su naporni, treniramo svakodnevno. Prosječna brzina u reliju je oko 120 km/h. Možda se čini sporo, no na tim terenima to je i brzo i opasno - dodaje Katarina.

Zbog opasnog je sporta i na poslu morala potpisati izjavu kako u slučaju smrti nitko ništa neće tražiti niti za išta odgovarati. Starija kći je oduševljena njenim sportom, mlađa se boji da će na autu eksplodirati guma. No svi je podržavaju. Član je Autokluba Zagorje Oroslavje. Za trku treba po 10.000 kuna. Snalazi se kako zna i umije, a i na poslu ima podršku, šefovi su susretljivi oko rasporeda smjena, pa uspijeva uskladiti posao, treninge i natjecanja. Velike rezultate, kaže, tek očekuje.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.