Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Obožava spužvice, a jede ih sa ljutim umakom ili sa senfom

None Foto: 24sata/ilustracija 3

Uz spužvice za pranje suđa Kerry jede i sapune, ali samo one 'organske'. Omiljeni su joj okusi limuna i limete. Kerry boluje od rijetkog poremećaja koji se zove Pica

Medicinska sestra Kerry Trebilcock (21), koja radi u zubarskoj ordinaciji, ne može se kontrolirati zbog rijetkog poremećaja. Jede spužvice za pranje suđa, a uz to voli i sapune. Kerry je Sunu priznala kako je dosad pojela 4000 spužvica i 100 sapuna. Kerry kaže kako svoje, u najmanju ruku neobične obroke, voli začiniti ljutim umakom ili senfom. Ponekad ih poput keksića umače u čaj ili vruću čokoladu. Ističe kako ne jede sve vrste sapuna, već one 'organske', a omiljeni su joj okusi limun i limeta. 

Zbog Pica poremećaja, od kojeg boluje, Kerry ima probavne smetnje. Ljudi koji pate od tog poremećaja jedu stvari koje nemaju nikakvu hranjivu vrijednost, poput krede, žarulja, metala, spajalica, olovaka, a stručnjaci tvrde da to čine jer im nedostaje željeza. 

Njezine prehrambene navike poremetile su se nakon ljetovanja u Maroku 2008. godine. Tada se zarazila glistama. Nakon toga počela je prvo sumanuto jesti brzu hranu.

- Jednog dana za večeru sam pojela dvije porcije lazanja i kantu sladoleda no i dalje sam bila gladna. Kako bi prestala misliti na hranu odlučila sam oprati suđe. Izvukla sam novu spužvicu iz pakiranja i osjetila neobjašnjiv poriv da ju pojedem. Natočila sam si čašu vode i počela grickati spužvu - ispričala je Kerry. 

Drugog jutra je za vrijeme tuširanja pojela komad sapuna i tako je sve krenulo. S bolešću se bori već četiri godine i nada se da će ju uspjeti nadjačati.

Komentari (93)
  • Ja često pomislim da sam lud al hvala novinarima kad nađu ovak nešto :D

    29. 2. 2012,   19:21
  • bolje spuzve nego govna

    29. 2. 2012,   19:12
  • ona je bolesna pica

    29. 2. 2012,   19:05