Obavijesti

News

Komentari 83

Novi detalji: 'On je pobjegao na motoru, pa se obrijao na ćelavo

Novi detalji: 'On je pobjegao  na motoru, pa se obrijao na ćelavo
1

Dvije skupine dilera ampulica su se sukobile i poletjeli su noževi, a završilo je tragedijom. Sadržaj ampulice se ispusti u balon, a onda se inhalira sadržaj, rekao nam je gost festivala...

VIDEO

Uhvaćeni ubojica je u nakon napada pobjegao na motoru, a ubrzo nakon toga je svoju gustu crnu, kraću kosu u potpunosti obrijao na ćelavo, rekao je Željko Prša, glavni zamjenik ravnatelja policije za kriminalitet. 

- U prvih 14 sati smo uspjeli identificirati i pronaći počinitelja. Već sinoć smo bili sigurni da se radi o toj osobi, bila je raspisana tjeralica, a naročita pozornost je bila data svim graničnim prijelazima. Nismo mogli dopustiti da napusti teritorij RH - objasnio je Prša te dodao kako se nada da će sud osumnjičeniku odrediti istražni zatvor jer bi u protivnom mogao pobjeći. 

- Oružje još uvijek nije pronađeno, bojimo se da će to biti teško. Vjerojatno ga je negdje odbacio. Pokušat ćemo pribaviti adresu njegovog prebivališta u Novalji - istaknuo je. 

O motivima još uvijek ništa ne znaju sigurno, a Prša je napomenuo kako je teško da se radi o sukobu oko djevojke, već je motiv nešto ozbiljnije. 

Počinitelj je s mjesta ubojstva otišao motorom, no policija smatra kako vozač motora nije pomagač, već samo osoba koja mu je, ne znajući ništa, izašla u susret. 

Prša je čestitao i zahvalio se svim policijskim službenicima koji su sudjelovali u istrazi te onima na graničnim prijelazima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Uhvaćen ubojica sa Zrća: Planirao pobjeći u London

Posted by 24sata on Thursday, 28 June 2018

Britanca (25) koji je jutros uhićen u splitskoj zračnoj luci, pod sumnjom da je ubio svog sunarodnjaka jučer ujutro na Zrću, doveli su poslijepodne u policijsku postaju u Novalji gdje će biti ispitan, nakon čega bi trebao prenoćiti u policijskom pritvoru u Zadru, doznaje se u policiji.

Fotografija privođenja: N1

Zbog sumnji da je odgovoran za ubojstvo jednog i pokušaj ubojstva drugog sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću očekuje ga kriminalističko istraživanje koje će policija provesti u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom.

Netom prije, britanski The Sun objavio je fotografiju Uga Wilsona (26), žrtve obračuna noževima ispred kluba Kalypso na Zrću. U sukobu su ozlijeđena još dvojica Britanaca, oboje su izvan životne opasnosti. 

Krvavi obračun na Zrću: Ovo je Britanac kojeg su ubili na plaži
Krvavi obračun na Zrću: Ovo je Britanac kojeg su ubili na plaži

Nakon ispitivanja u novaljskoj policiji osumnjičeni Britanac najvjerojatnije će biti predan pritvorskom nadzorniku u Zadru. Prije pokretanja istrage u petak će ga ispitati i državno odvjetništvo koje za osumnjičenog može zatražiti i istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.

Na Zrću i dalje traje Hideout festival omiljen upravo među britanskim turistima. U Novalji je trenutačno 20.000 turista, od kojih je 12.500 Britanaca. Nije tajna da su turisti partijaneri i raskalašeni gosti.

Omiljeni način omamljivanja im je pomoću ampulica za plin. One su u Velikoj Britaniji zabranjene za drogiranje, no kod nas još nisu. Ampule se koriste na primjer u spreju za šlag koji izlazi pod pritiskom. Mogu se kupiti u trgovini za tri kune, a u klubu navečer stoje i po stotinu.

U njima je plin N2O, dušični oksid koji izaziva osjećaj euforije i opuštanja, a nekad i blage halucinacije.

Osumnjičenog za ubojstvo na Zrću uhitili u Zračnoj luci Split
Osumnjičenog za ubojstvo na Zrću uhitili u Zračnoj luci Split

Svjedoci zato kažu da je do sukoba pred klubom došlo baš između dvije skupine preprodavača ampula.

- Dvije skupine dilera ampulica su se sukobile i poletjeli su noževi, a završilo je tragedijom. Sadržaj ampulice se ispusti u balon, a onda se inhalira sadržaj. Svi su ludi za tim jer kod nas to nije van zakona - kazao nam je gost koji je želio ostati anoniman.

'Iživljavaju se i drogiraju, nije ni čudo da je sad netko ubijen'
'Iživljavaju se i drogiraju, nije ni čudo da je sad netko ubijen'

Sukob zbog prodaje plinskih ampulica htjeli smo provjeriti u klubu ispred kojeg su se partijaneri obračunali, no nisu htjeli govoriti o tučnjavi pa ni potvrditi da se u klubu prodaju opasne ampule s plinom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21