Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Obračun u Splitu: Tinejdžer je nožem ubo vršnjaka i ubio ga

None Foto: Pixsell/Facebook

Karlo Gustav Krivec (20) osuđen je pred Županijskim sudom u Splitu na pet godina maloljetničkog zatvora zbog ubojstva 18-godišnjeg Gorana Vidića

Karlo Gustav Krivec (20) osuđen je pred Županijskim sudom u Splitu na pet godina maloljetničkog zatvora zbog ubojstva 18-godišnjeg Gorana Vidića. Zločin se dogodio u studenom 2016. godine u Splitu, na Zapadnoj obali.

SUĐENJE ZA UBOJSTVO MLADIĆA U SPLITU 'Nisam ga htio ubiti. Ubo sam ga nožem dok sam se branio...'

Prema optužnici, 19. studenog oko 20.45 sati, nakon poziva prijatelja koji je tražio pomoć, došao je ispred hotela u izgradnji na splitskoj obali i tijekom verbalne prepirke i tjelesnog sukoba ubo nožem Gorana Vidića u predjelu prsa.

Osuđen je i Leonardo Šandrić (20), na 'pridržaj maloljetničkog zatvora s rokom kušnje od dvije godine'. Šandrić je osuđen zbog pomaganja nakon počinjenja kaznenog djela - očistio je nož od krvi i bacio ga u grmlje.

STRAVA U SPLITU Ispovijest oca mladića koji je ubio vršnjaka: 'Slomljeni smo'

Cijeli postupak vodio se uz isključenu javnost odlukom suca Vladimira Živaljića tako da je obrazloženje sudske odluke ostalo tajno. Kriveca su odmah pravosudni policajci sproveli u istražni zatvor koji je obavezan ga sve kazne od pet godina i više.

To je inače bila i maksimalna sankcija koja se mogla dosuditi prema zakonu o maloljetnicima. Krivec je, naime, u trenutku počinjenja ubojstva tek napunio 18 godina pa je suđen kao maloljetnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (42)
  • Kod nas su mi smješne presude, za ubojstvo 5 godina, koliko i za premlaćivanje koliko je dobio Daruvarac. Naravno da nije bilo pritiska javnosti on bi bio osuđen na guljenje krompira kao i Čobanković za nanošenje štete poreznim obveznicima od 59 miliona kuna. Presmiješno!

    15. 1. 2019,   12:53
  • 5 godina...kralju koja smo mi lakrdija od drzave...5 godina za ubit nekoga...smjesno...toliko gadljivo da neznan sta bi napisa vise.....

    15. 1. 2019,   12:56
  • Kada izađe opet će biti u punoj snazi i zamahu

    15. 1. 2019,   12:55