Obavijesti

News

Komentari 57

Obračunali se noževima: Jedan migrant još se bori za život...

Najmanje sedmorica migranata iz Afganistana i Pakistana sinoć su se obračunala u Gornjem Babinom Potoku te na željezničkoj pruzi u mjestu Rudopolje.

VIDEO

Pacijent je teško ozlijeđen i još se bori za život, ali mu je stanje stabilno nakon operacije koju smo obavili. Nalazi se na odjelu kirurgije – rekao nam je Edi Karuc, kirurg zadarske Opće bolnice.

Neslužbeno saznajemo da je 27-godišnji Pakistanac proboden nožem u predjelu abdomena, te da je zadobio samo jedan ubod, koji je napravio veliku štetu na tijelu mladića.

On je uhićen u četvrtak s još šest ilegalnih migranata u Lici. Policija je najprije pronašla ranjenog Afganistanca u mjestu Gornji Babin Potok bez osobnih dokumenata te su pročešljali ličku šumu. U brzo su u mjestu Rudopolje našli i teško ranjenog Pakistanca kojega su prevezli u zadarsku bolnicu te još pet njegovih sunarodnjaka, od kojih je troje bilo ranjeno. Nitko nije imao dokumente sa sobom, te ih je policija uhitila "prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija"

- U Općoj bolnici u Gospiću pružena je liječnička pomoć trojici muškaraca koji su zadobili lakše ozljede, dok je teško ozlijeđeni muškarac zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru. S obzirom da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu i kriminalističko istraživanje – kaže Maja Brozičević, glasnogovornica ličko-senjske policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija istražuje što se dogodilo među migrantima i zašto su izbodeni noževima, a najizglednija je teza da su se međusobno sukobili. Ubodne rane dobili su Afganistanac i tri Pakistanca. Afganistanac i dvojica lakše ozlijeđenih Pakistanaca s ubodnim ranama, odnosno porezotinama natkoljenice i glave, pušteni su iz gospićke bolnice, gdje im je bila ukazana liječnička pomoć. Nakon kriminalističkog istraživanja znat će se kako je započeo sukob koji je završio okršajem noževima. Afganistanski i pakistanski migranti znali su se i ranije sukobljavati zbog netrpeljivosti među nacijama. Kako neslužbeno saznajemo, noževe kojima su se ubadali, policija još nije našla. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a