Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Obračunali se noževima: Jedan migrant još se bori za život...

Najmanje sedmorica migranata iz Afganistana i Pakistana sinoć su se obračunala u Gornjem Babinom Potoku te na željezničkoj pruzi u mjestu Rudopolje.

Pacijent je teško ozlijeđen i još se bori za život, ali mu je stanje stabilno nakon operacije koju smo obavili. Nalazi se na odjelu kirurgije – rekao nam je Edi Karuc, kirurg zadarske Opće bolnice.

Neslužbeno saznajemo da je 27-godišnji Pakistanac proboden nožem u predjelu abdomena, te da je zadobio samo jedan ubod, koji je napravio veliku štetu na tijelu mladića.

On je uhićen u četvrtak s još šest ilegalnih migranata u Lici. Policija je najprije pronašla ranjenog Afganistanca u mjestu Gornji Babin Potok bez osobnih dokumenata te su pročešljali ličku šumu. U brzo su u mjestu Rudopolje našli i teško ranjenog Pakistanca kojega su prevezli u zadarsku bolnicu te još pet njegovih sunarodnjaka, od kojih je troje bilo ranjeno. Nitko nije imao dokumente sa sobom, te ih je policija uhitila "prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija"

- U Općoj bolnici u Gospiću pružena je liječnička pomoć trojici muškaraca koji su zadobili lakše ozljede, dok je teško ozlijeđeni muškarac zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru. S obzirom da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu i kriminalističko istraživanje – kaže Maja Brozičević, glasnogovornica ličko-senjske policije.

Policija istražuje što se dogodilo među migrantima i zašto su izbodeni noževima, a najizglednija je teza da su se međusobno sukobili. Ubodne rane dobili su Afganistanac i tri Pakistanca. Afganistanac i dvojica lakše ozlijeđenih Pakistanaca s ubodnim ranama, odnosno porezotinama natkoljenice i glave, pušteni su iz gospićke bolnice, gdje im je bila ukazana liječnička pomoć. Nakon kriminalističkog istraživanja znat će se kako je započeo sukob koji je završio okršajem noževima. Afganistanski i pakistanski migranti znali su se i ranije sukobljavati zbog netrpeljivosti među nacijama. Kako neslužbeno saznajemo, noževe kojima su se ubadali, policija još nije našla. 

Komentari (57)
  • Da li itko nadgleda granicu ili je to postala šetnica?

    5. 7. 2019,   10:48
  • Ja više nikada nigdi neću putovati sa osobnom ni putovnicom. Vidim ja da to uopće ne triba.

    5. 7. 2019,   10:57
  • Lipo. Njima je to u krvi. Možda ih pola ne stigne na odredište.

    5. 7. 2019,   10:53