Obavijesti

News

Komentari 83

Obrat na suđenju: Peveci imali pravo na 422 milijuna kuna?

Obrat na suđenju: Peveci imali pravo na 422 milijuna kuna?
5

Svjedoci su na suđenju Pevecima potvrdili da je tvrtka Pevec bila zakonski ustrojena kao Grupa i da su vlasnici imali pravo na neto dobit od 422 milijuna kuna

VIDEO

Danas ispitani svjedok Milenko Marković, nam je potvrdio činjenicu da od travnja 2004. godine imamo Pevec Grupu, a ne samo društva Pevec Bjelovar i Pevec Zagreb i Instalotehnu Zagreb. Od tada postoji zakonska obveza podnošenja konsolidiranih financijskih izvješća na razini Pevec Grupe. Stoga je upitna odgovornost Višnje i Zdravka Pevec. Zdravko je bio predsjednik Grupe, Višnja Pevec zamjenica, a ispod njih je služba Zajedničkih poslova kojemu je na čelu M. Marković.  U toj službi su sektori financija i računovodstva, koji imaju na čelu ljude koji su odgovorni za te poslove, kazao je u ponedjeljak odvjetnik Veljko Miljević nakon ispitivanja svjedoka u nastavku suđenja Zdravku i Višnji Pevec. Dodajući kako su te osobe odgovorne za poslovanje koje se stavlja na teret bračnom paru Pevec, koji su nekada bili vlasnici najvećeg domaćeg trgovačkog lanca. Miljević je kazao da je takvim ustrojem Zdravko bio odgovoran za razvoj Grupe Pevec, dok se Višnja, prema iskazima svih svjedoka više bavila uređenjem i adaptacijom Hotela Picok. 

Prva je na klupu za svjedoke sjela Marijana Matijević, koja je bila zaposlena  od 2. svibnja 2005. godine kao glavni knjigovođa, a kasnije je bila postavljena na radno mjesto direktora Kontrolinga. Ona je izjavila kako se porezni nadzor redovito obavljao od strane Porezne uprave svake dvije godine. Ukoliko je trebalo nešto nadoplatiti onda se to plaćalo iz neto dobiti koja je iznosila više od 400 milijuna kuna. Lidija Malčić radila u Pevecu od 2000. pa do 2009. godine i napredovala do direktora računovodstva. Kazala je kao i Matijevička da im je nadređena bila Nives Jambrušić, a iznad njih je bio Milenko Marković. Obje su izjavile da su računi za gorivo iz inozemstva dolazili njima na obradu. Izjavile su kako im se vlasnici nisu uplitali u posao i da im nisu davali nikakve sugestije i bile su samostalne u radu. Obje su kazale kako nemaju nikakvih saznanja da je otvoren tvrtkin račun u Austriji.

Krucijalni svjedok Milenko Marković, se nije sjećao puno detalja, te ga je odvjetnik Miljević, "podsjetio" na njegovu funkciju u tvrtki predočivši mu neke dokumente i sporazume, čiji je on bio potpisnik. Poput Ugovora o ustrojstvu Pevec Grupe. Marković je također kazao kako je neto dobit bila oko 420 milijuna kuna. 

Nastavak suđenja 8. prosinca

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Bjelovaru, Darko Domšić, je sljedeću raspravu zakazao za 8. prosinca na kojoj će se saslušati još dva svjedoka, vezana uz poslovanje Pevec Transporti. Ukoliko ne bude novih dokaznih prijedloga moglo bi se očekivati i završenje maratonskog postupka koji je počeo prije više od četiri godine u kojemu su bivši vlasnici Grupe Pevec u istražnom zatvoru proveli 6,5 mjeseci. 

Višnja i Zdravko Pevec, postavili su pitanje ima li smisla uzeti na nezakoniti način 20  milijuna kuna pored 20 puta veće dobiti na koju su imali pravo. Te su još jednom ponovili da do stečaja nije trebalo ni doći, jer se pokazalo da Pevec i danas sjajno posluje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji