Obavijesti

News

Komentari 59

Obrtnici su ljuti na Denu: "On jednostavno može što hoće"

Obrtnici su ljuti na Denu: "On jednostavno može što hoće"
1

Obrtnicima i ugostiteljima je dosta monopola "kraljeva Adventa". Ne žele više da sav trud i ponuda ugostitelja ostaju u drugom planu zbog organizacijskih malverzacija

VIDEO

Obrtnici i ugostitelji su burno reagirali na seriju članaka 24sata o "kraljevima Adventa" koji su bez natječaja dobili najatraktivnije lokacije za zagrebački Advent. Podsjetimo, u posljednjem članku smo objavili kako je Denis Mohenski, apsolutni rekorder po broju kućica, u Istri sagradio luksuznu vilu s bazenom vrijednu barem deset milijuna kuna. Ime joj je Villa Bianca, a ljeti je iznajmljuje turistima za gotovo 32.000 tisuće kuna tjedno.

Za ovaj Advent dobio je pedeset kućica kojima je zauzeo gotovo cijelu zagrebačku špicu.

'Kralj Adventa' je sagradio vilu vrijednu 10 milijuna kn u Istri
'Kralj Adventa' je sagradio vilu vrijednu 10 milijuna kn u Istri

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"On može što hoće"

Neki obrtnici su nam se požalili da i njima Denis Mohenski kvari posao. Zagrebački obrtnici imaju posebnu lokaciju na zapadnom dijelu Trga bana Jelačića. Kako nam priča jedan od njih, prošle godine im je Deno postavio svoju kućicu i zagradio ih je. 

- On jednostavno može što hoće. Išli su naši čelnici pregovarati i žalili se Milanu Bandiću. I onda su mu ove godine morali dati dvije ugostiteljske kućice unutar našeg dijela. Čini mi se da ih je on dao u podnajam, a naši ugostitelji obrtnici su ostali samo na jednoj kućici - kaže nam taj obrtnik.

Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb nam je ispričao kako su se oni ranije pokušali prijaviti za sudjelovanje na Adventu, ali bez uspjeha. Sve je već ranije dodijeljeno drugima, a oni ne znaju kome. Očekuju da institucije obave svoj posao.

- Kao ugostiteljima nam je žao što su sav trud i ponuda ugostitelja ostali u drugom planu zbog organizacijskih malverzacija.

Činjenica je da smo kroz godine stvorili brend i našim posjetiteljima osigurali nezaboravno iskustvo.

Kao što znate Udruženje ugostitelja Zagreb (UUZ) je predalo zahtjev za dodjelu tri kućice na glavnom ZG trgu. Cilj je promicati vrijednosti autohtone hrvatske i zagrebačke kuhinje u modernoj interpretaciji.

Zahtjev je odbijen budući da je lokacija dodijeljena drugim korisnicima. Kojima točno, ne znamo - kazao nam je Letica.

Bandić je 'ćaća' Adventa, ali je postao i zlostavljač tog djeteta
Bandić je 'ćaća' Adventa, ali je postao i zlostavljač tog djeteta

"Očekujemo da institucije rade svoj posao"

- Trenutno u suradnji sa Nacionalnom udrugom ugostitelja i gradom Zagrebom pregovaramo o transparentnijim i pravednijim modelima raspisivanja natječaja po uzoru na bečki model. Bečki model nije savršen no predstavlja dobru polazišnu točku. Također se zalažemo za plastic free i Zero waste održivo poslovanje, poštivanje gastro normi iliti postavljanjem većih kućica te uvođenje unificiranog kaucijskog lončića sa tematikom adventa u Zagrebu koji će sigurno ostati vrijedna uspomena posjetitelja.

UUZ se zalaže za transparentno i legalno poslovanje.

Pajde i država pojedu im više od pola hambija na Adventu
Pajde i država pojedu im više od pola hambija na Adventu

Što se tiče navedenih pojedinaca, očekujemo da institucije rade svoj posao. Položaj ugostitelja je postao nezavidan obzirom na cijenu najmova pojedinih lokacija.

Od cijene kobasice, fritula ili nekog drugog proizvoda na adventskoj ponudi 37% ide državi; 20% odlazi na zakup; 19% na nabavu; 19% na zaposlenike koji vrijedno rade na niskim temperaturama i maksimalno 5% predstavlja zaradu iako lanjsko iskustvo pokazuje da su mnogi poslovali na nuli ili sa gubitkom - kazao nam je Letica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda