Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Obustavili pokretanje stečaja: 3. maj je potpuno deblokiran

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon ove deblokade računa, u idućih nekoliko dana, očekuje se isplata i onih 15 posto kooperantima i dobavljačima s kojima je postignut sporazum o odgodi naplate njihovih potraživanja

Posljednja ovrha računa riječkog brodogradilišta isplaćena je danas nešto iza podneva, čime je automatski 3.maj odblokiran, a samim time uspostavljeni uvjeti da sutkinja na riječkom Trgovačkom sudu obustavi prethodni postupak otvaranja stečaja čije najnovije ročište bilo zakazano za četvrtak. 

Podsjetimo, postupak, kojeg je zbog nemogućnosti plaćanja, po službenom zahtjevu Fine za otvaranjem stečaja nad riječkim brodogradilištem Trgovački sud u Rijeci zaprimio krajem prošle godine, trajao je gotovo devet mjeseci.

Na kraju se agonija riječkog škvera okončala skoro na isti dan kada se dogodila blokada i deblokada navedenog računa, s tim da je u periodu od tih godinu dana riječko brodogradilište ipak uspjelo preživjeti.

Nakon ove deblokade računa, u idućih nekoliko dana, očekuje se isplata i onih 15 posto kooperantima i dobavljačima s kojima je postignut sporazum o odgodi naplate njihovih potraživanja.

Komentari (10)
  • A gdje su odgovorni?U nekoj drugoj firmi kao menadžeri i šefovi koji neće odgovarati za ništa.👏👏👏👏👏👏👏

    25. 9. 2019,   16:56
  • isplatite vjerovnike i mičite to ruglo teške industrije iz Rijeke

    25. 9. 2019,   16:56
  • Taman za uhljebiti dva tri menagera da sastružu ostatak i prodati turcima za marinu uz uvjet da infrastrukturu plate hr građani..

    25. 9. 2019,   17:19