Obavijesti

News

Komentari 179

'Očaj, račun mi je bio u blokadi, a moram hraniti četvero djece'

'Očaj, račun mi je bio u blokadi, a moram hraniti četvero djece'
5

Stjepan Svekrić (32), tata četvero djece, uz pomoć stručnjaka izašao je iz blokade u kojoj je bio 10 godina: 'Da nisam deblokiran, sigurno bih išao u inozemstvo. Život je bio užasan...'

VIDEO

Bili smo očajni. Četvero je djece, a svaka zima je teška. Treba ih obući, opremiti za školu. Supruga ne radi, samo ja radim kao vozač. Ali i uz plaću od 9000 kuna, više od polovice odlazilo mi je na blokadu. Za obitelj bi ostajalo premalo, govori Stjepan Svekrić (32) iz Novog Čiča. Dugovi su se nagomilali po kraticama, iznosi su došli do plafona, tri godine bio je i bez posla. Više puta je pokušavao dobiti kredit da otplati sve dugove, nije uspio.


- Spremao sam se za Njemačku u bolji život. Primio sam se za posljednju slamku i obratio tvrtki BE-ON koja pomaže blokiranima. Uspjeli su - nakon deset godina, uz pomoć njihova stručnjaka odblokirali su me i to u samo tri tjedna kaže Stjepan i ne skida osmjeh. Pojašnjava da su savjetnici BE-ON-a pronašli banku koja je dala Stjepanu kredit za zatvaranje dugova. Ostala mu je rata kredita od 430 kuna.


Spas u 24 koraka: Evo kako se možete izvući iz pakla blokade
Spas u 24 koraka: Evo kako se možete izvući iz pakla blokade

- Ljetos su mi zbog blokade skidali više od 4000 kuna, sad je ovo smiješno mala rata - ocjenjuje Stjepan. Za pomoć koju je dobio, tvrtki BE-On dao je oko 5000 kuna.


- Da nisam deblokiran, sigurno bih išao u inozemstvo. Život je bio užasan. Četvero djece treba hraniti - kaže Stjepan. Stručnjaci tvrtke BE-ON u suradnji s Hrvatskom udrugom banaka (HUB) čitavu godinu održavaju radionice za blokirane ‘Iskoči iz duga’ na kojima pojašnjavaju da među blokiranima ima onih koji mogu u svega nekoliko mjeseci izaći iz blokade. Dosadašnje iskustvo govori da se trećina od onih koji dođu na radionice uz vodstvo stručnjaka deblokira za nekoliko mjeseci. 

Imate dug? Javite se na radionicu 
za blokirane

HUB i tvrtka BE-ON u četvrtak, 13. prosinca, imaju radionicu za blokirane u Pučkom otvorenom učilištu u 17 sati u Ulici Grada Vukovara 68. Više saznajte na 01/4844877.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.