Obavijesti

News

Komentari 67

Očajna majka: On se oženio i ima djecu, ja više nemam nikog

Očajna majka: On se oženio i ima djecu, ja više nemam nikog
4

Tončija Stupičića terete da je Na putu između Gorice i Povljane umoran, nakon neprospavane noći, oko 2.30 sati sa 0,93 promila alkohola u krvi u blagom zavoju, vozeći brzinom od 106 km/h izletio s ceste

VIDEO

Majke tragično poginulih Pažana - Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24) - u četvrtak su u ponovljenom postupku na Županijskom sudu u Zadru zatražile najstrožu kaznu za 31-godišnjeg Tončija Stupičića, vozača Citroena Xantije, u kojem je u travnju 2010. na izlazu iz Povljane na Pagu poginulo troje njegovih prijatelja, piše Zadarski.hr. 

F. Brala/Pixsell

- Bio je pijan i ubio ih je! Tražimo najstrožu kaznu! Gdje su naša djeca? Što se ovdje deset godina uopće dokazuje? Hoće li ih to vratiti? Nemamo više živaca. Umrijet ćemo i neće nam biti lakše! - rekle su u sudnici Andrijana Škoda, Barica Pogorilić i Leonora Orlić, uplakane majke troje Pažana koji su zbog težine ozljeda kobne večeri poginuli na licu mjesta dok je Stupičić prošao neozlijeđen zbog čega je pobjegao u policijskom automobilu i pokušao samoubojstvo. Majke su rekle kako od Stupičića neće tražiti materijalnu odštetu. Iako mu je prošle godine dosuđeno četiri i pol godine zatvora, viši je sud tu presudu ukinuo zbog nedovoljno razjašnjenih okolnosti nesreće. Andrijana Škoda je u nesreći izgubila kćer jedinicu.

Tonči Stupičić opet ide na sud: U smrt je odveo troje prijatelja
Tonči Stupičić opet ide na sud: U smrt je odveo troje prijatelja

- Moje kćeri više nema. Ja nemam više nikoga. On se oženio i ima djecu, a njegovi roditelji unuke, a što mi imamo. Gdje su naša djeca i obitelji koje smo mogli imati - zapitala se kroz suze. 

Stupičić je na sud došao u pratnji oca i sve je cijelo vrijeme slušao pognute glave. Nakon upita suca Ivana Markovića da se izjasni o krivnji rekao je jedva čujnim glasom kako mu je neizmjerno žao što se sve ovo dogodilo.

F. Brala/Pixsell

- Sve bih dao da sam umjesto njih to bio ja - rekao je, no kada mu je sudac rekao da se mora precizno izjasniti o krivnji dodao je da se ne osjeća krivim onako kako ga se optužuje.Tereti se za izazivanje prometne nesreće s neizravnom namjerom, a dosad je utvrđeno da brzina kretanja nije bila uzrok već da se nesreća dogodila zbog njegovog umora i alkoholiziranosti. Zbog umora je bio u stanju kao da je popio 1.23 promila, a ne 0.93 koliko mu je izmjereno nakon nesreće. Na putu između Gorice i Povljane umoran, nakon neprospavane noći, oko 2.30 sati sa 0,93 promila alkohola u krvi u blagom zavoju, vozeći brzinom od 106 kilometara na sat, na mjestu gdje je ograničeno 90, izletio je s ceste i više puta se prevrnuo.

Nakon žalbe Stupičićeva odvjetnika Andreja Korljana Županijski sud u Zagrebu ukinuo je presudu zadarskog suda smatrajući da okolnosti vezane uz umor i količinu alkohola u krvi od 0,93 promila, koliko je kod Stupičića izmjereno, nisu do kraja razjašnjene u nalazu vještaka psihijatrijske struke, već se radilo o procjeni da je njegova vozačka sposobnost u vrijeme nesreće bila kao da je bio pod utjecajem od 1,23 promila alkohola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag