Obavijesti

News

Komentari 120

Očajni nastavnik: 'Uzalud sam zvao inspekciju sedam puta...'

Iako je prošla školska godina odavno završila (štoviše, gotovo je i prvo polugodište nove školske godine), njegova učenica još nije prošla popravni ispit od prošle godine

VIDEO

Ne znam što bih očekivao i što bih vam više rekao, očajan je Josip Tičić, profesor povijesti u zagrebačkoj Gornjogradskoj gimnaziji.

Iako je prošla školska godina odavno završila (štoviše, gotovo je i prvo polugodište nove školske godine), njegova učenica još nije prošla popravni ispit od prošle godine.

Inspekcija je pogodovala 

Škola je ispit nekoliko puta zakazivala, a djevojčicu, koja je sada trebala biti učenica drugog razreda, otac uvijek ispriča. Posljednji put, u petak, nije čak ni donio ispričnicu nego je rekao da će je donijeti naknadno. Jednom je ispit navodno odgodio zbog kćerine grlobolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Imala jedinice iz tri predmeta: 'Tatina kći' mora proći razred
Imala jedinice iz tri predmeta: 'Tatina kći' mora proći razred

Članovi nastavničkog vijeća više ne znaju što učiniti jer ispite se ne isplati sazivati. Do apsurdne situacije, smatra Tičić, došlo je jer je prosvjetna inspekcija pogodovala učenici, tj. njezinu ocu.

- Sedam sam se puta žalio na rješenja prosvjetne inspekcije, sedam sam im puta pisao, ali uzalud. Nikakav odgovor nisam dobio - prepričava nam profesor. Predstavnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama sa suludom situacijom u Gornjogradskoj gimnaziji, kažu, upoznali su i ministricu Blaženku Divjak, koja im je navodno obećala “riješiti problem”.

'Obećali riješiti problem' 

Ministarstvo ne komentiraju konkretne slučajeve, ali kažu da se način polaganja ispita pred povjerenstvom uređuje se statutom škole.

- S obzirom na to da inspekcijski postupak o kojem je riječ u Vašem upitu nije završen, ne možemo prejudicirati događaje niti o istome iznositi podatke - kažu.

Za zakonitost rada i stručni rad školske ustanove, ističu, po zakonu je odgovoran ravnatelj. Pitanje je, ako se utvrde nepravilnosti, hoće li ravnatelj biti odgovoran zato što je slijedio naputke inspekcije. Ministarstvo nam nije odgovorilo na pitanje tko kontrolira rad prosvjetnih inspektora.

Tičić smatra da su inspektori zloporabili svoj položaj.

- Zakon o školstvu omogućio je da svatko radi što želi - zaključuje nastavnik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.