Obavijesti

News

Komentari 75

Očajni otac: Odveo sam sina na vlak, pronašli su ga izbodenog

Očajni otac: Odveo sam sina na vlak, pronašli su ga izbodenog
4

Smrznuto blato, izorano polje i deseci tragova lisica, čagljeva i divljih svinja. U toj pustopoljini nedaleko od sela Kupinec kraj Jastrebarskog policajci su u srijedu popodne našli tijelo mladića (17)

VIDEO

Njega je, iz još nepoznatog razloga, pola sata ranije napao njegov vršnjak i izbo ga nožem. Koji je točno bio motiv tinejdžerima da se posvađaju i potuku i dalje ostaje misterij.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:03

S obzirom na to da je mjesto ubojstva najmanje pola kilometra od prvih kuća, očevid je bio zahtjevniji od drugih. Jarak i polje osvijetlili su reflektorima te tražili dokaze među blatom, travom i granjem kupina. Tinejdžer je ležao mrtav uz stari drveni mostić na kojemu nedostaje nekoliko dasaka.

Tinejdžer (17) izbo drugog u polju: Ubadao ga dok nije umro
Tinejdžer (17) izbo drugog u polju: Ubadao ga dok nije umro

Jutro nakon očevida i dalje su se vidjeli krv iznad zaleđene vode te brojne plastične rukavice koje su za sobom ostavili istražitelji. Uz mladiće su našli torbu s laptopom, mobitele, cigarete te navodno i bicikl. S brojnim ranama mladiće je ondje spazio slučajni prolaznik.

'Kad se navečer nije vratio kad je trebao, zvali smo ga na mobitel'

- Tog dana otišao je ujutro u Zagreb. Trebao se naći s prijateljicom na kavi i vratiti istog dana. Ja sam ga ujutro odvezao na kolodvor, tiho, gotovo šaptom rekao je otac mladića sa sjevera Hrvatske.

Zatekli smo ga ispred vrata kuće u kojem je taj 17-godišnjak živio. Na prozoru su gorjeli lampaši, a veliko dvorište bilo je puno automobila rodbine i prijatelja, koji su došli biti podrška njegovoj obitelji u najtežim trenucima. Ne zna zbog čega je njegov sin bio u selu daleko od doma ni kako se našao na polju s ubojicom.

- Recite vi nama. Ništa ne znamo. Policija nam ništa nije rekla. Kad se navečer nije vratio kad je trebao, zvali smo ga na mobitel. Nije se javljao. Nikako ga nismo mogli dobiti. Tek oko 22 sata, nakon što sam redom počeo zvati policijske postaje, rekli su nam da je mrtav - ogorčeno je rekao otac. Rekao nam je da je njegov sin poznavao mladića kojeg je policija uhitila zbog ubojstva, ali da se nisu družili.

- Niti je on kad spominjao da ide kod njega niti je taj dečko dolazio k nama. Vidjeli smo na ‘fejsu’ da se poznaju, vjerojatno iz Zagreba, ali zašto je on bio tamo, nemamo pojma - pričao je shrvani otac.

'Otišao je samo na kavu, trebao se vratiti za nekoliko sati'

Ubijeni mladić je, objašnjava rodbina, prebolio zloćudni tumor na očnom živcu. Tumor mu je dijagnosticiran još u osnovnoj školi, a za potrebe njegova liječenja pokrenuta je i humanitarna akcija. Uspjeli su prikupiti novac za njegovu operaciju, no bolest je ostavila traga. Vid mu je bio trajno oštećen, zbog čega je pohađao posebnu školu.

- Vidio je s naočalama, ali zbog vida nije mogao ići u redovitu školu jer ne bi mogao pratiti nastavu s ploče - objašnjavaju i dodaju kako je kući došao tijekom školskih praznika. Bavio se pjevanjem i bio je talentirani tenor.

- Otišao je samo na kavu, trebao se vratiti za nekoliko sati. Uzeo je samo ruksak i laptop, nije bilo govora ni o kakvom kampiranju. Valjda će nam reći nešto više kad dođemo po tijelo - slomljen je pričao njegov tata. Mladićeva majka nije imala snage razgovarati o teškoj tragediji.

Uhićeni tinejdžer odveden u policijsku postaju

O tome ni riječi nisu željeli reći ni u obitelji uhićenog mladića. Vjerojatno ni sami ne znaju što se sve odvijalo. Božićno slavlje mještanima su u srijedu naglo prekinule sirene. U mirnu i neprometnu ulicu uletjeli su policajci, a za njima Hitna pomoć i vatrogasci.

- Mislila sam da je negdje izbio požar, da su lampice zapalile bor, no oni su nastavili dalje u polje. Tek kasnije smo saznali da je bilo ubojstvo - zgroženi su bili mještani koji i dalje pokušavaju doznati što im se zapravo odvijalo u mjestu. Uhićenog tinejdžera su poznavali i često bi ga viđali samog u šetnji mjestom.

Preminulog mladića ne poznaju niti su ga ikad vidjeli.

- Taj put, gdje su ih našli, ne vodi nigdje. Tamo ljudi imaju svoja polja, a na kraju je šuma. Nismo čuli da se ondje netko prije okuplja - pričaju nam mještani.

Iz zagrebačke policije u četvrtak navečer priopćili su kako su maloljetnika prijavili zbog kaznenog djela teškog ubojstva. U šturom priopćenju navode da su se sukobili kod potoka te da je maloljetnik vršnjaka izbo nožem te je ovaj od ozljeda preminuo. Predali su ga pritvorskom nadzorniku i podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu