Obavijesti

News

Komentari 52

Očajni roditelji: Još ne znamo tko je ubio našega Hrvoja...

Očajni roditelji: Još ne znamo tko je ubio našega Hrvoja...
15

Hrvoja Turibaka ubili su u njegovoj sobi. Još se ne zna tko je ubojica. Njemu u spomen prijatelji su održali regatu. Majka Lidija i otac Ivan kažu da se svako jutro iznova bore sa spoznajom da njihova sina više nema

VIDEO

Hrvoje je bio veslač i želimo ovaj dan za njega, kaže Lidija Turibak, majka Hrvoja Turibaka, kojeg su prije pet godina u njihovu stanu u zagrebačkom naselju Špansko pronašli mrtvog. Ubojica do danas nije pronađen. Hrvoje Turibak 7. lipnja trebao je napuniti 29 godina.

24sata

Kako bi obilježili njegov rođendan, prijatelji i obitelj ubijenog Hrvoja organizirali su regatu na zagrebačkom Jarunu. Osmerac na 500 metara u spomen na Hrvoja vozili su njegovi prijatelji, ali i mlađe generacije. Osim regate, organizirali su turnir u odbojci. Građevinski fakultet u Zagrebu u znak sjećanja na svog bivšeg studenta financirao je pehare za najbolje na turniru. - Hrvoje nije niti zaboravljen niti će biti zaboravljen. Živimo kao da je još tu - rekao nam je olimpijac i svjetski prvak Damir Martin, koji je s Hrvojem zajedno trenirao u Veslačkom klubu Zagreb. Dodaje kako je Hrvoje jako volio sport te da bi se ponosio što se utrka zove po njemu, iako je bio skroman.

- Što je Hrvoje kome skrivio - pita se Martin, koji smatra da se istina uvijek dozna. Kaže kako je svima zapravo najteže ovo vrijeme u kojem se o ubojstvu ne zna zapravo ništa. Hrvoja Turibaka, tada 24-godišnjaka, pronašli su 7. srpnja 2012. mrtvog u njegovoj sobi. Ubijen je dok je pisao diplomski rad. Ubojica ga je, prema nalazu obdukcije, dvaput probo nožem. Policija do danas nije otkrila počinitelja. - Ne želimo danas spominjati policiju - kaže nam Lidija, Hrvojeva majka. Zahvaljuje Veslačkom klubu Zagreb, prijateljima i tvrtki Weber Escal na organizaciji turnira. - Hrvoje se uvijek pobrine da bude lijepo vrijeme - kaže sa suzama u očima. Vjeruje da će se naći krivac. - Svaki dan je borba. Budimo se sa spoznajom da Hrvoja nema - opisuje njen suprug Ivan.
Kaže kako su im posebno teški ovi dani oko Hrvojeva rođendana. Hrvojev bivši trener Krešimir Lušić kaže da ih je Hrvojeva smrt u klubu sve pogodila. - Baš tragedija: naglo, niotkud i bez razloga - kaže Lušić.
Hrvoja se često sjete. - Bio je stvarno vrlo radišan i smiren veslač. Uvijek pozitivan. U čamcu je bio borben - prisjeća se trener. Hrvoje se veslanjem bavio od 5. razreda osnovne škole do smrti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)