Obavijesti

News

Komentari 17

'Očekujem nastavak dijaloga o povećanju plaća nastavnika'

'Očekujem nastavak dijaloga o povećanju  plaća nastavnika'
1

Ministrica je komentirala ocjenu i diskurs koji se razvio nakon fizičkih napada na Srbe kod Knina, pri čemu je premijer Andrej Plenković kazao da se Vlada ne da uvući u spiralu mržnje

VIDEO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je izjavila da očekuje nastavak dijaloga u Vladi oko povećanja plaća u odgoju i obrazovanju.

Na pitanje kako komentira tvrdnje ministra financija Zdravka Marića o tome da od Ministarstva znanosti i obrazovanja niti sindikata nikada nije dobio službeni zahtjev za povećanje plaća, Divjak je ustvrdila da je bilo usmene i pismene komunikacije i sastanaka.

Divjak traži povišice već šest mjeseci, Marić - nema pojma
Divjak traži povišice već šest mjeseci, Marić - nema pojma

"Sada očekujem nastavak dijaloga", kazala je uoči sjednice Vlade.

Dodala je da, koliko je njoj poznato, Vlada oko kontkretnih zahtjeva još nije zauzela službeni stav.

Moramo razmišljati kakve poruke šaljemo

Ministrica je komentirala ocjenu i diskurs koji se razvio nakon fizičkih napada na Srbe kod Knina, pri čemu je premijer Andrej Plenković kazao da se Vlada ne da uvući u spiralu mržnje .

"Istina je da u društvu moramo njegovati nultu stopu tolerancije na bilo kakvo nasilje, kulturu dijaloga i to počevši od obrazovnog sustava i odgoja u obitelji pa i u javnom životu, gdje moramo paziti na svaku izgovorenu riječ - pogotovo mi koji smo javne osobe, odnosno dužnosnici", kazala je Divjak.

Divjak: Očekujemo i poteškoće u provedbi kurikularne reforme
Divjak: Očekujemo i poteškoće u provedbi kurikularne reforme

Zaključila je da tu treba biti stvarno oprezan, razmišljati kakve poruke šaljemo i tko nas sluša i na koji način to može biti interpretirano.

Naglasila je kako nije pročitala originalan intervju čelnika SDSS-a Milorada Pupovca, no da su reakcije na njegove izjave takve da je očito trebao biti oprezniji.

Procedura oko Studija demografije i iseljeništva bila je prema zakonskoj regulativi

Na novinarski upit zašto je MZO tek sada dao zeleno svijetlo Studiju demografije i hrvatskog iseljeništva na Hrvatskim studijima, koji bi s izvođenjem trebao krenuti 30. rujna, Divjak je kazala kako je procedura napravljena prema zakonskoj regulativi.

"Zahtjev ministarstvu za upis u Upisnik studijskih programa došao je 31. srpnja, to je procedura koja traži provjeru dokumentacije", izjavila je Divjak uoči sjednice Vlade.

Divjak o Pupovcu: Javne osobe trebaju biti oprezne i umjerene
Divjak o Pupovcu: Javne osobe trebaju biti oprezne i umjerene

Kazala je da je ministarstvo nakon tog zahtjeva, zatražilo dodatna pojašnjenja o studiju od Senata, odnosno Sveučilišta u Zagrebu, te da je Nacionalno vijeće za znanost i visoko obrazovanje trebalo dati svoju potvrdu, s obzirom da se radi o integriranom studiju

Zaključila je da je postupak bio ekspresno riješen, te da je po primitku zatraženih pojašnjenja, obavljen upis studija u Upisnik. 

Napomenula je kako za sadržaj studija odgovara Senat Sveučilišta u Zagrebu, a da je za provjeru kriterija kvalitete odgovorna Agencija za visoko obrazovanje.

Prema Zakonu o osiguravanju kvalitete, dodala je, ministarstvo ni na koji način ne smije ulaziti u sadržaj studija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke