Obavijesti

News

Komentari 18

Požar u kojem je umro mladi vatrogasac počeo na balkonu

Požar u kojem je umro mladi vatrogasac počeo na balkonu

Policija i Ekipa za očevid ustvrdili su da je požar u kojem je izgubio život mladi vatrogasac Galeković najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu zgrade zbog kemijske reakcije zapaljive tekućine...

VIDEO

Zagrebačka policija je objavila rezultate očevida požara koji je izbio u subotu u Velikoj Gorici u kojem je poginuo vatrogasac Ivan Galeković. Policijski službenici Ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke u suradnji s vještacima Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrdili su da je požar najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu zgrade.

Prema mišljenju vještaka do požara je došlo zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mjestu. U požaru se oštetio inventara pet stanova i uništilo se krovišta kuće. Požar je napravio veliku materijalnu štetu, ali ona nije još točno procijenjena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:28

Podsjetimo, vatrogasac Galeković je preminuo u bolnici nakon nesreće tijekom gašenja požara na zgradi u Velikoj Gorici. Bio je pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, a na intervenciju je otišao s još nekoliko kolega.

Jedan od njih je požaru ozlijeđen nakon što je navodno na njega pala greda. Ivana su hitno prevezli u bolnicu nakon što se voditelju smjene požalio da mu nije dobro. Nažalost, u bolnici je preminuo nakon što su ga liječnici pokušali nekoliko puta reanimirati.

Cijela Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica je pod šokom. I sam zapovjednik postrojbe Borislav Turan jedva je pronalazio riječi za tragičnu situaciju kakva je zatekla njegove vatrogasce.

Kolege se opraštaju od Ivana: 'Brate po vatri, počivaj u miru'
Kolege se opraštaju od Ivana: 'Brate po vatri, počivaj u miru'

- Dosta dugo sam ga poznavao. Sjajan mladić. Od mladih dana je on dio JVP Velika Gorica, a dvije godine je kod nas baš kao profesionalni vatrogasac. I njegov otac također je vatrogasac kod nas. Tako je Ivan i počeo svoju vatrogasnu karijeru. Što da vam kažem. Ne znamo više niti što reći u ovom trenutku. Cijela postrojba je u šoku. Svi nas traže nešto da kažemo, a mi ne znamo što. Nekako trebamo nastaviti živjeti nakon ovoga, a ne znamo kako - rekao nam je zapovjednik Turan.

Susjedi koji su poznavali Ivana kažu kako mu je otac u velikom stanju šoka. Dodaju da je Ivan uvijek pomagao ocu.

- Bili su složni. oduvijek je htio biti vatrogasac - rekla nam je susjeda koja je nakon toga briznula u plač. Dodala je i kako je Ivan imao djevojku koja je također u vatrogascima.

Pokretanje videa...

01:07

 Razgovarali smo s Božidarom Vujnovićem, voditeljem smjene u JVP Velika Gorica. 

- Kad imamo teže požare, mi po dva, tri aparata ispucamo. Ostanete bez zraka i onda idete po drugi aparat. Tako je i on išao. Tri je aparata promijenio i više nije bilo ni plamena. Čak nije ni masku stavio jer nije bilo plamena, bilo je samo izdimljavanje. Voditelj koji je došao na smjenu čuo je “Joj dečki, meni nije dobro”. I onda ga je našao kako kleči. On ga je iznio van i dao na Hitnu. Tamo je još disao. Zvao sam mu oca, rekao je da je u operacijskoj sali i da mu nitko ništa ne govori. Nakon sat vremena su mu rekli da je umro. Njegov tata, koji je vatrogasac u našoj smjeni, rekao je “Dajte bar organe, ako se daju iskoristiti”. Međutim, sat vremena reanimiranja je prošlo i organi više nisu bili iskoristivi. Dečko je imao 24 godine, sportaš, ako je itko bio spreman, bio je on - rekao nam je Vujnović.

Pogreb u utorak

Pogreb tragično preminulog vatrogasca bit će sutra, u utorak 23. srpnja 2019. na mjesnom groblju u Vukovini u 17 sati. Gradonačelnik Velike Gorice sutrašnji dan proglasio je Danom žalosti. 

Knjiga žalosti otvorena je u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica (Zagrebačka 3) danas tijekom cijelog dana i sutra do 14:00 sati. Od 15:00 do 19:00 sati bit će otvorena u Društvenom domu u Vukovini.

Komemorativni skup bit će održan u srijedu, 24. srpnja, 2019. godine u Društvenom domu u Mraclinu, s početkom u 18 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa