Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Očistili Tuđmana: 'Donio sam cvijeće, sramota je to što rade'

None Foto: Screenshot 24sata

Ovo je bio već treći incident koji se veže uz spomenik nakon što je prije dva mjeseca svečano otkriven. Iako je očišćen od žumanjka i bjelanjka, navodno će spomenik morati ići na restauraciju

Nakon što ga je netko u četvrtak navečer gađao jajima, gradske službe su očistile spomenik dr. Franji Tuđmanu na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu

POGLEDAJTE VIDEO:

 

U ponedjeljak je, nakon čišćenja, Tuđman dobio i cvijeće od gospodina Franje (75). 

- Ja sam donio cvijeće za našeg prvog predsjednika, sramota je ovo što rade - rekao nam je Franjo.

Ovo je bio već treći incident koji se veže uz spomenik nakon što je prije dva mjeseca svečano otkriven. 

Aktivist Zoran Erceg u srijedu je na zagrebačkom Prekršajnom sudu uvjetno osuđen na 15 dana zatvora zbog narušavanja javnog reda i mira na otvorenju spomenika 10. prosinca prošle godine.  

Uz uvjetnu zatvorsku kaznu koju neće služiti ako u godinu dana ne ponovi nedjelo Erceg prema presudi treba platiti i 500 kuna sudskih troškova i godinu dana ne smije prilaziti Tuđmanovu spomeniku na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Zagrebačka policija uhitila je Filipa Draču pod sumnjom da je u siječnju na spomenik crnim sprejem nacrtao komunistički simbol srp i čekić, zbog čega je nakratko bio u pritvoru, a protiv njega je podnesena prijava.

Iako je očišćen od žumanjka i bjelanjka, navodno će spomenik morati ići na restauraciju, objavio je u petak RTL. Navodno  spomenik mora dobiti novu patinu.

 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (138)
  • Nije lijepo uništavati imovinu, kakva god da je...ali mislim da ovi "incidenti" davaju jasnu poruku...

    18. 2. 2019,   11:28
  • Svakom prema zaslugama, ovo je još super dobro prošlo s obzirom kakvo nam je zlo tuđman i njegovih200 bogstih napravil.o.

    18. 2. 2019,   11:43
  • Trebal si se posrat tam.

    18. 2. 2019,   11:57