Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Očuh ga godinama zlostavljao: Silovali su ga i njegovi prijatelji

Zatočili su ga, tukli, izgladnjivali, kao sedmogodišnjak se već pokušao ubiti, no Danni Smith se nikad nije predao. Danas ima 26 godina i otvorio je dušu. Ovo je šokantna životna priča...

Danni Smith (26) iz engleskog Brightona pretrpio je strašno djetinjstvo - očuh ga je godinama fizički i psihički zlostavljao, od udaranja, zanemarivanja, izgladnjivanja do silovanja. Danima je bio vezan lisicama u zaključanoj spavaćoj sobi prepunoj životinjskog izmeta i morao puzati do hrane. Nakon godina torture, poslao ga je drugim pedofilima koji su ga nastavili zlostavljati.

Šokantno je da su socijalni radnici bili upoznati s tim slučajem, ali nisu reagirali. Danni danas ima 26 godina i dobio je isplatu za duševne boli nakon 11-godišnje borbe za dokazivanje mučeništva u kojem se našao. Jeo je žbuku sa zidova i bio silovan od očuhovih prijatelja, a nemoćna majka nije to mogla spriječiti.

- Većini djece je prva uspomena nešto prekrasno. Moja je ta da me očuh siluje, ispričao je Danni u potresnom intervjuu i nastavio:

- Kad nisam bio zlostavljan, zaključao bi me u malenu sobicu i držao unutra danima. Dvaput tjedno sam dobio sendvič, a u životu nisam proslavio ni rođendan ni Božić. Socijalna služba je zakazala, no ja sam se odlučio boriti i u tome sam uspio. Ne želim da to itko drugi doživi u svom životu.

Danni se već sa sedam godina pokušao ubiti, a u bolnicu je prvi put odveden tek kad su sve prijavili susjedi, koji ga nisu viđali mjesecima. Liječnici su primijetili neobjašnjive modrice po cijelom tijelu i strašne ozljede na njegovim genitalijama.

Rođen kao djevojčica, Danni je promijenio ime i danas sam sebe smatra muškarcem.

Njegov očuh je prije dvije godine proglašen krivim za šest slučaja zlostavljanja i osuđen na 22 godine zatvora.

Komentari (41)
  • "Nemoćna" majka nije to mogla spriječiti??? Pa godinama nije stigla do policije? Ma marš!

    15. 8. 2017,   23:57
  • Nikada mi neće biti jasno da je majkama važniji neki muškarac nego vlastito dijete. Ne mogu prihvatiti objašnjenje da nije bilo načina da sve prijavi. Ona je sve trpila samo da tog muškarca zadrži. Odvratno,i nju bi trebalo oštro kazniti,jer bi prava majka riskirala život da spasi dijete.

    16. 8. 2017,   00:20
  • Ubila bi ga sa golim rukama al onak mic po mic .Pre strašno a majko moja pa ovo je pretužno užas .

    16. 8. 2017,   00:18