Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Od amputirane noge napravio lampu koju prodaje na eBay-u

None Foto: Screenshot/YouTube 4

Leu Bontenu (53) bolnica je dopustila da amputiranu nogu ponese kući i pretvori u lampu. Bonten se nada da će zaraditi više od 78.000 funti kako bi si kupio protezu

Leu Bontenu (53) bolnica je dopustila da amputiranu nogu ponese kući i pretvori u lampu . Bonten se nada da će njegova kreacija z araditi više od 78.000 funti kako bi si kupio protezu.

Nizozemac je prije dvije godine slomio nogu kada je prijatelj, koji ga je gurao u bazen, pao na njega. Nakon toga je dobio bakterijsku infekciju, a liječnicima je preostalo jedino da nogu amputiraju.

Bonten je od amputirane noge odlučio napraviti lampu, no naišao je na problem kada su iz bolnice rekli da je noga u njihovom vlasništvu nakon što je odstrane.

-Ta noga je moje vlasništvo . Ljudi žučne kamence drže u staklenkama kod kuće nakon što ih odstrane, čuvaju pepeo pokojnika. Napravit ću od te noge lampu - rekao je.

Nakon što je ipak dobio odobrenje da zadrži nogu, Bonten je uz pomoć patologa uspio očuvati ekstremitet . Sada se nada da će neki ekscentrični milijunaš kupiti njegovu lampu i tako učiniti unutrašnjost svog doma posebnim.

Lampu, koju je dizajnirao Willem Schaperkotter, stavio je na eBay no kako ova stranica ne dopušta prodaju dijelova ljudskog tijela, oglas je povučen sa stranice.

Komentari (59)
  • pa nek mu taj prijatelj sto ga je gurao u bazen kupi protezu..

    6. 10. 2014,   23:22
  • Neznaš što je gore, to što je čovik osta bez noge ili ta lampa...Ma ko će to kupiti, moga je nešto pametnije smisliti da dođe do novaca..

    6. 10. 2014,   22:58
  • Ova noga ne bi kročila u moju kuću. Neka ju Bandić uzme i osvijetli ulicu Andrije Hebranga

    7. 10. 2014,   00:39