Obavijesti

News

Komentari 82

Plačete li na filmove? Ovo su najtužnije scene svih vremena

Powered by JGL

Plačete li na filmove? Ovo su najtužnije scene svih vremena

Dugo niste pogledali film koji vam je izmamio suze na oči? Ne brinite, nego zgrabite maramice, pročešljajte našu listu i sigurno ćete naći nešto za sebe

Neki filmovi i filmske scene ostali su urezani u pop kulturi i kolektivnom sjećanju jednostavno zbog svoje mogućnosti da rasplaču i one najtvrđeg srca. Donosimo vam neke od najtužnijih filmskih scena ikada, od neospornih klasika koje svi znamo do kultnih indie filmova. Stoga pripremite kutiju maramica i kapi za oči, jer ćete ih sigurno trebati kako biste ublažili crvenilo.

E.T.

Spielbergov klasik iz 1982. morao se naći na ovoj listi. Onaj tko nije zaplakao na oproštaj E.T.-a i Elliotta zbilja je tvrd orah. Kombinacija dirljivih scena i fantastične glazbe Johna Williamsa, za koju je dobio i Oscara, čine ovaj prizor jednom od najtužnijih scena hollywoodskih blockbustera u posljednja četiri desetljeća.

Zelena milja

Klasik Franka Darabonta iz 1999., nominiran za čak 4 Oscara, snimljen je po istoimenom romanu jednog od najpoznatijih američkih autora posljednjih desetljeća, Stephena Kinga. Film je pun dirljivih scena, a ona koja i najhladnije od nas 'gurne preko ruba' je zasigurno smaknuće Johna Coffeya, kojeg je maestralno odglumio prerano preminuli Michael Clarke Duncan.

Moja djevojka

Macaulay Culkin u svojim najboljim danima - suze nam same idu na oči kad se sjetimo ovog filma. Ovaj klasik iz 1991. o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi mladog Thomasa i Vade bio je umjereni hit na kino blagajnama, zaradivši oko 60 milijuna dolara. Ono po čemu je film ipak najviše ostao zapamćen jedna je od najtužnijih scena iz Hollywoodskih filmovima odrastanja - Thomasov sprovod.

Gospodar prstenova: Povratak kralja

Posljednji dio najveće trilogije svih vremena (oprostite Star Wars fanovi, ali jednostavno je tako) pokupio je nevjerojatnih 11 Oscara. Osim što je zaradio milijarde na kino blagajnama (točnije skoro tri milijarde dolara), film je dirljivim scenama osvojio srca svih fanova knjige, od kojih je ona s Frodom i Samom koji čekaju smrt na obroncima Klete gore jedna od najefektnijih. 

50/50

Sjajna komedija/ drama iz 2011. godine s Josephom Gordon-Levittom, Sethom Rogenom i Annom Kendrick u glavnim ulogama bila je iznenađujući hit usprkos skromnom budžetu od osam milijuna dolara. Film se na iznimno duhovit, ali i dirljiv način bavi teškom temom zloćudnog raka i utjecaja koji ima na obiteljske, prijateljske i ljubavne odnose, stoga nije ni čudno da je prepun scena koje nas drže na rubu plača. Ona koja većinu nas najviše pogađa je zasigurno scena u kojoj sjajna Anjelica Huston u ulozi majke tješi i hrabri protagonista Adama prije ključne operacije.

Blue Valentine

Fantastična romantična drama Dereka Cianfrancea brutalno je realan i emocionalno iscrpljujuć prikaz uspona i padova jedne romantične veze. Ryan Gosling i Michelle Williams, koja je nominirana i za Oscara, odlično su odglumili Deana i Cindy, par kojeg realnosti bračnog života dotuku i u konačnici potpuno poraze. Cijeli film je iznimno emotivan, pogotovo iz razloga što se iznimno lako poistovjetiti s glavnim likovima i svakodnevnim situacijama koje ih snađu. Posljednja scena u kojoj Deanova kći plače za njim dok on poražen odlazi od Cindy i njihovog braka izmamit će suze svakome.

Kralj lavova

Kakva bi to lista najtužnijih scena bila bez Kralja lavova? Iznimno loša, eto kakva. Disneyjev animirani klasik iz 1994. godine rasplakao je klince i roditelje diljem svijeta i nastavlja to činiti svaki put kada se prikazuje na TV-u. Osim što je osmi najgledaniji animirani film svih vremena, zaradivši skoro milijardu dolara te godine kada se pojavio u kinima, film je pokupio i pregršt nagrada - dva Zlatna globusa, dva Oscara i Grammy. Naravno, najtužniji dio filma jest Mufasina smrt, a za sve one koji se žele mučiti i ponovno prolaziti kroz traume iz djetinjstva, imamo i tu scenu.

Naravno, ovo su samo neki od najtužnijih filmova, a zbog pomanjkanja mjesta izostavili smo i neke klasike i kultne filmove poput Titanica, Schindlerove liste ili Rekvijema za snove. Ako se niste rasplakali ni na jedan od ovih filmova, možda ste najbezosjećajnija osoba ikada, a možda jednostavno imate problem suhih očiju koji lako možete riješiti uz Vizol S kapi za oči. Vjerujemo da je u pitanju ipak ovo drugo.

Powered by JGL

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 82
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje