Obavijesti

News

Komentari 348

'Osjećam se opuštenije i puno sretnije otkad je Kika došla...'

'Osjećam se opuštenije i puno sretnije otkad je Kika došla...'
9

U povodu Dana zašite životinja, predsjednica je u subotu ugostila udruge prijatelja životinja iz cijele Hrvatske s ciljem svraćanja pozornosti na odbačene i napuštene životinje uz poruku "Udomi, ne kupuj"

VIDEO

Namjera nam je svratiti pozornost javnosti upravo na te odbačene i napuštene životinje, od kojih su mnogi bili kućni ljubimci, kako bi pogotovo našu djecu i mlade upozorili na ono što je životinjama najpotrebnije, a to je ljubav i briga - rekla je u subotu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

Otvorila je vrata svog Ureda na Pantovčaku i zajedno sa svojom ljubimicom Kikom, koju je nedavno udomila, ugostila udruge koje brinu o životinjama. Poslala je apel svim stanovnicima Hrvatske da životinje udomljavaju, a ne kupuju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obilježava Dan zaštite životinja: Otvorila je vrata svog Ureda kako bi podigla svijest o udomljavanju, a ne kupovanju životinja

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obilježava Dan zaštite životinja: Otvorila je vrata svog Ureda kako bi podigla svijest o udomljavanju, a ne kupovanju životinja Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata Politiko on Saturday, October 27, 2018

U Uredu su bili predstavnici 14 udruga koje spašavaju i štite životinje iz cijele Hrvatske, a predsjednica je istaknula kako na temelju njihova primjera želi poslati poruku da je udomljavanje poželjnije i društveno odgovornije od kupnje životinja jer se tako spašava na stotine ljubimaca koji su u skloništima.

Predsjednica i "prvi" psić na Danima otvorenih vrata povodom Dana zaštite životinja Predsjednica i "prvi" psić na Danima otvorenih vrata povodom Dana zaštite životinja Predsjednica i "prvi" psić na Danima otvorenih vrata povodom Dana zaštite životinja
9
| Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, ilustracija


- Bez predrasuda prema onima koji su kupili svoje ljubimce, želimo poslati poruku da se ipak udomljava. Udomljavanje je poželjnije jer se tako spašava stotine ljubimaca. Treba spasiti odbačene i napuštene životinje, najpotrebniji su im ljubav i briga - poručila je predsjednica naglasivši potrebu za izgradnjom skloništa, zagovaranja trajne sterilizacije, mikročipiranja i regulacije prodaje životinja.


Kiku je dovela na rozoj lajni i predstavila je svima. Na početku je zasvirao orkestar što je Kiku preplašilo pa su je predsjedničine suradnice izvele iz dvorane.


- Naša Kika je četvrti dan s nama i ova tri dana smo primjetili da se boji snažih zvukova, auta i kamiona i da teško prolazi kroz vrata. Ali privikavamo je, socijaliziramo, prijateljski je raspoložena i nježna - istaknula je predsjednica. 
 

Predsjednica i "prvi" psić na Danima otvorenih vrata povodom Dana zaštite životinja

Nakon protokolarnog dijela, predsjednica se podružila i s ostalim životinjama, a pridružila joj se i Kika. U ovoj atmosferi ipak opuštenija, brzo se sprijateljila s ostalim psima i mačkama, veselo mahala repom i skakutala zajedno s njima. 


Predsjednica je istaknula kako je jako sretna otkako je Kika s njom u Uredu te da Kika uživa valjajući se na livadi ispred Ureda.
- Otkako je Kika došla tu se osjećam opuštenije, zadovoljnije i sretnije tako da bih to preporučila svakome - rekla je predsjednica i naglasila kako će nakon što joj završi mandat, kada god to bilo, Kika ići s njom s Pantovčaka jer je to njezin pas.

Predsjednica i "prvi" psić na Danima otvorenih vrata povodom Dana zaštite životinja

Otkrila je i kako svi suradnici brinu o njezinoj ljubimici, šetaju je te da su je i njezina djeca upoznala i jako je zavoljela. 


- Svaku večer govore kako jedva čekaju sutra da se opet igraju s Kikom. Oni su oduvijek htjeli psa, nažalost, nemamo uvjete, previše nas nema doma pa bi to bilo nehumano prema životinji - rekla je predsjednica.


Odbacila je kritike da to radi zbog PR-a kako bi dobila i drugi mandat.


- Da sam otišla ranije u sklonište možda bih ranije udomila neku životinju. To je moj pas, donosi mi radost, nadam se da će to potaknuti udomljavanje - rekla je.

Predsjednica i "prvi" psić na Danima otvorenih vrata povodom Dana zaštite životinja

 Predsjednik udruge "Prijatelji životinja" Luka Oman pohvalio je predsjednicu.


 - Prepuna su skloništa štenaca i mačića koji umiru, udruge se muče da ih zbirnu, a sve se može riješiti ako uvedemo reda, provedemo zakon i iskoristimo alate koji su nam dani, dakle kontrola mikročipiranja i propisivanje trajnih sterilizacija, a sada je na gradovima da to provedu. Ima ih puno koji su to učinili a ima i onih koji nisu - rekao je Oman.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 348
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a