Obavijesti

News

Komentari 8

'Od Krokodila sam dobila dva infarkta, moždani, hepatitis C'

'Od Krokodila sam dobila dva infarkta, moždani, hepatitis C'
1

Nakon nekoliko godina na Krokodilu, Davis je prošle godine preživjela dva srčana infarkta, moždani udar, zarazila se s Hepatitisom C, a pati i od venske tromboze

VIDEO

Emma Davis prva je javnosti poznata ovisnica u Velikoj Britaniji koja je gotovo umrla od posljedica uzimanja droge Krokodil, najsmrtonosnijeg narkotika na svijetu, deset puta jačeg od heroina. 

Javnosti je postala poznata prošle godine, nakon što je uhićena zbog krađe. Na sudu se trebala pojaviti krajem kolovoza, no njezino zdravstveno stanje bilo je toliko loše da je tek u ponedjeljak bila u stanju doći na sud i priznati krađu, piše The Independent

U razdoblju dok ju je proždirao krokodil, 41-godišnja Emma Davis živjela je u skvotu, u nezamislivim uvjetima, s još nekoliko drugih ovisnika. Kako bi došla do novca za drogu, kao i mnogi drugi ovisnici, počela je krasti.

Dodatno, liječnici su joj pronašli sjene na plućima, slezena je povećana, a usput je pokupila i infekciju bakterijom poznatom pod imenom MRSA, stafilokok otporan na većinu antibiotika koju je jako teško liječiti. Njezina koža poprimila je sivo zelenu boju, karakterističnu za ovisnike o krokodilu po čemu je droga i dobila ime.

Smrtonosna droga izaziva truljenje i raspadanje mesa 

Razorni opijat medicinskog naziva Dezomorfin, na ulici i u medijima prozvan krokodil, razvijen je kao zamjena za osjetno skuplji heroin u Rusiji, a proizvodi se kuhanjem u domaćoj radinosti.

Sastoji se od tableta protiv bolova na bazi kodeina, joda, tekućini za upaljače, sumpora sastruganog sa šibica. Kombinacija tih kemijskih supstanci izaziva odumiranje i raspadanje tkiva.

Uz već sve nabrojane zdravstvene probleme koje je imala Davis, Krokodil kod ovisnika redovito zaziva gnojne čireve, gangrenu, a u nekim slučajevima nakon dugotrajnog korištenja došlo je i do amputiranja udova, jer meso ovisnika doslovno truli i otpada s tijela. Procjene kažu da ovisnici koji počnu uzimati krokodil u prosjeku žive do dvije godine

- Moja klijentica želi početi živjeti normalnim životom. Želi uputnicu za nastavak rehabilitacije. Potpuno je svjesna da će, ako ponovno počne uzimati, vrlo brzo umrijeti, a to ne želi - izjavio je njezin branitelj na sudu. 

Policija je uhitila Emu Davis i Marshu Woodwart nakon što su iz tri trgovine u Gloucesteru ukrale robu vrijednu 900 funti, odnosno oko 7.500 kuna. Odvjetnik optužene Davis tvrdi da je Woodwart natjerala njegovu klijenticu na krađu i uzela veći dio plijena te da je Davisova s onime što joj je ostalo htjela kupiti drogu i hranu. 

-- Ovo joj je prvi put da je osjetila kajanje za svoje postupke, a sljedećeg je dana trebala krenuti na rehabilitaciju - istaknuo je na sudu. Dodao je da se i Davis preselila u novi dom, s dobrim čovjekom koji joj želi pomoći na putu ozdravljenja. 

Sudac Petar Liver za Davis je odredio novčanu kaznu od 220 funti, 30 dana rehabilitacije te 12 mjeseci rada za opće dobro, te nastavak  programa rehabilitacije u trajanju od šest mjeseci. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina