Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Od Ognjena Šimića oprostila se i uprava zatvora u Sarajevu

None Foto: M.Perić 3

Ognjen Šimić je služio kaznu u zatvoru pored Sarajeva zbog primanja mita. Umro je nedavno od srčanog udara. Uprava zatvora je u novinama objavila posljednji pozdrav

Nakon smrti kardiologa Ognjena Šimića koji je preminuo u sarajevskom zatvoru, od njega se u dnevnom listu "Oslobođenje" u utorak oprostila uprava Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo. 

"Posljednji pozdrav izuzetnom čovjeku i vrsnom liječniku Ognjenu Šimiću, Uprava KPZ Sarajevo", stoji u novinskom In Memoriamu kojim se uprava zatvora oprostila od primjernog zatvorenika. Od Šimića se oprostila i Liječnička komora Sarajevo:

"Pokojnog doktora Ognjena nije pratila životna sreća - prije bi se reklo da ga nesreća nije ispuštala iz svog čvrstog stiska. Bio je vrhunski kardiokirurg koji se stavio na raspolaganje Sarajlijama, ali nije prihvaćen. Otišao je u Hrvatsku gdje je napravio sjajnu stručnu karijeru, ali ne i životnu! Taj odlazak je odlučio njegov nesretni život", napisali su u posljednjem pozdravu sarajevski liječnici. 

Šimić je kaznu zatvora od dvije i pol godine zbog primanja mita, u skladu s međudržavnim sporazumima, od 28. lipnja prošle godine izdržavao u zatvoru poluotvorenog tipa na planini Igman pored Sarajeva. Od srčanih problema patio je godinama. Godine 2006. je završio u bolnici u predinfarktnom stanju i ugrađena su mu dva stenta. Preminuo je u zatvoru od srčanog udara. 


Komentari (31)
  • koja sudbina...baš kardiokirurga šibne srčani udar u 55...

    15. 5. 2012,   12:34
  • Da smo normalna država takvi stručnjaci koji spašavaju živote imali bi 10000e plaću i nebi im palo na pamet tražiti mito,al zato u HACu su manageri mogli imat po 30-40 tis kn plaće i bonuse za lopovluk i štetu koju su nanosili svima nama .Počivao u miru!

    15. 5. 2012,   13:15
  • o mrtvima samo najbolje..ali čovjek je bio u zatvoru zbog primanja mita ili ti zato jer nije htio spasiti čovjeka ako mu nije donio kovertu... zbog čega je onda on IZUZETAN..

    15. 5. 2012,   12:57