Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Od početka godine 9.716 ljudi tražilo status ratnog invalida

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Gotovo polovica podnositelja, njih 4770, podnijelo je svu potrebnu dokumentaciju i preliminarno steklo uvjete za stjecanje statusa RVI-ja. Ostalih 4937 još je uvijek u postupku provjere

Zahtjevi branitelja za ostvarenje statusa ratnog vojnog invalida (RVI) prema novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja, koji je na snazi od prosinca prošle godine, približavaju se brojci od 10.000, piše Jutarnji list. U prvih osam mjeseci ove godine prema podacima Ministarstva branitelja podneseno je 9716 novih zahtjeva za stjecanje tog statusa. Gotovo polovica podnositelja, njih 4770, podnijelo je svu potrebnu dokumentaciju i preliminarno steklo uvjete za stjecanje statusa RVI-ja.

Ostalih 4937 još je uvijek u postupku provjere i kompletiranja dokumentacije.

>>> Više pročitajte OVDJE

Tema: Hrvatska

Komentari (48)
  • Za godinu dana do kraja mandata ove vlade imat ćemo više branitelja nego cijela Jugoslavija boraca poslije 2.sv.rata i nakon njega.

    6. 10. 2018,   21:30
  • sigurno ima i neki rođen 93.....pristigao iz Argentine....."zakon" je pisan sigurno po narudžbi ko Daličkin lex........Na ovakav način svi koji odrade 40-45 godina staža nemaju baš neke šanse dobiti mirovinu....ovi su prvi isplatni red pa je nužda oduzeti onima koji su radili.....!!!

    6. 10. 2018,   20:41
  • Ovaj šatoraš Medved će nas ukopati do kraja..gomilaju se lažnjaci iako su već nagomilani do bola..šta ti bosanci i hercegovci misle da milijarde padaju s neba i da ćemo ih hraniti i davati im mirovine beskonačno..ovo je dokaz da smo postali njihova bosanskohercegovačka prčija koja služi isključivo za izvlačenje novaca iz proračuna i iz mirovinskog i zdravstvenog sustava..to je nevjerovatna pljačka Hrvatske..nikad im dosta..onda našim umirovljenicima kažu da nema novaca u fondu..naravno da ga nema kad imamo stotine tisuća lažnih branitelja , lažnih invalida i kad šaljemo šlepere naših novaca za penzije u BiH..

    6. 10. 2018,   22:48