Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Od šibica radi maketu Titanica dugu 1,5 metar

None Foto: Mijo Dominiković

Maketu Mijo Dominiković iz Ploča radi prema slici koju je našao na internetu. Planira napraviti svaki detalj broda, od kablova do čamaca

Radim na njemu već devet mjeseci, s nekim pauzama. Za sada sam u izradu palube utrošio 7546 šibica, kaže Mijo Dominiković (19) iz Ploča. Ideju za maketu Titanica dali su mu sestra i zet.
- Prije sam izrađivao samo makete kućica i ovo mi je prvi veći izazov - kaže Mijo. Iako nije ljubitelj filma "Titanic", brod ga je oduševio svojom veličinom. Inače po zanimanju vodoinstalater, Mijo svakodnevo nad maketom provede četiri sata, a jedino ga je vojska uspjela odvojiti od njegove trenutačne strasti.
- Titanic radim prema originalnoj slici koju sam vidio na internetu. Uz šibice sam koristio i štapiće za ražnjiće kako bi mu ojačao unutarnji kostur - kaže Mijo. Brod planira završiti za pola godine. Bit će dug 1,5 metar, širok 16 centimetara i visok 30 cm.
- Želim napraviti svaki njegov detalj, od kablova do čamaca za spašavanje. Napravio sam već jedan čamac, ali sam ga slučajno zgnječio. Posadu broda ne planiram napraviti, barem ne zasad - ispričao je Mijo. Kad ga završi, Titanic će ostati kod njega, ali je izrazio želju da ga vidi izloženog u nekoj galeriji.

Komentiraj, znaš da želiš!