Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Od sperme poginulog sina majka želi dobiti unučiće

None Foto: Star-Telegram

Majka je spremila spermu poginulog sina i njome želi oploditi zamjensku majku kako bi imala unuke. Sin Nikolas umro je 5. travnja od ozljede glave

Nikolas Colton Evans (21) uvijek je govorio kako želi imati djecu. No umro je prije nego što je ostvario veliku želju. Pretukli su ga na ulici Austina u američkom Teksasu 27. ožujka. Udario je glavom o beton i preminuo 5. travnja. Njegova majka Missy Evans (42) želi ispuniti sinovu želju. Ishodila je sudsku dozvolu i iz sina su urolozi uzeli spermu te ju spremili. Missy želi pronaći surogat majku i oploditi je spermom pokojnog sina. S njenom idejom slažu se bivši suprug, stariji sin i drugi članovi obitelji.
- Uvijek je pričao kako želi tri sina. Čak im je i imena izabrao - kaže Missy Evans iz grada Bedforda smještenog između Dallasa i Fort Wortha. No pokrenula je medicinske i etičke polemike kod mnogih. Neki tvrde da Missy samo želi tim djetetom nadomjestiti poginulog sina. Drugi da nije sigurno kako bi sin želio imati djecu ako ga nema. Majku Missy nije briga što drugi misle. Čvrsto je odlučila.
- Možda ću zbog toga i bankrotirati, no napravit ću sve da se to ostvari - rekla je Missy. Nije sigurna kada će uspjeti pronaći zamjensku majku koja će nositi dijete njezina sina, prenose američki portali.

Komentari (20)
  • Što to znači \"zamjenska majka\". Žena koja bi i bila oplođena spermom poginulog muškarca bila bi PRAVA MAJKA. A baka bi ostala baka. Razumijem bol majke za izgubljenim sinom, ali joj je način razmišljanja neprimjeren i sebičan.

    14. 4. 2009,   11:03
  • zašto da ne. pa jedna je žena zatrudnila sa spermom mrtvog supruga, a ovoj ženi bi bilo mnogo lakše da joj barem ostane unuče od djeteta. potpuno ju razumijem jer sam i ja majka i nešto najgore je gubitak djeteta, ali je puno lakše prežaliti gubitak kad to djete ima potomka. u to sam se uvjerila kod mnogih ljudi koji su pokopali svoju djecu i mnogo je lakše onima koji ipak imaju unuče, nego oni čija djeca nisu ostavila potomke.

    14. 4. 2009,   11:04
  • Podržavam.

    14. 4. 2009,   10:40