Obavijesti

News

Komentari 16

Odali ih mravi? Ukrali zlato pa se htjeli sakriti u visoku travu

Odali ih mravi? Ukrali zlato pa se htjeli sakriti u visoku travu
10

Sesvete: Pljačkaše je pred zlatarnom dočekao konobar koji ih je udario stolicom. S kilom ukradenog zlata pobjegli su u visoku travu. Počeli su se komešati zbog mrava

VIDEO

Josip P. (31) i Željko K. (24) u utorak su oko 18 sati krenuli u pljačku zlatarne Dar u Ninskoj ulici u Sesvetama. Maskirali su se kapama i sunčanim naočalama te naoružali elektrošokerom, a za svaki slučaj imali su pripremljen i suzavac. Vlasnicu zlatarne Mariju D. (58) zatekli su pored ulaznih vrata. Omamili su je elektrošokerom, a potom je odvukli iza pulta, gurnuli u fotelju i usta joj začepili krpom. 

Potom su svo zlato koje su našli utrpali u crnu vreću koju su ponijeli sa sobom. Ukupno su uzeli oko kilograma zlata vrijednog oko 320.000 kuna. U blizini ih je čekala Opel Astra koju su ostavili otključanu i s ključem u bravi, kako bi mogli što prije pobjeći. No, čim su izašli shvatili su da su otkriveni. Pred vratima ih je čekao konobar kafića preko puta zlatarne te ih navodno udario stolicom. 

Zbunjeni i u panici krenuli su trčati u suprotnom smjeru od auta prema centru Sesveta. Hrabri mladić cijelo ih je vrijeme pratio i mobitelom javljao policiji njihov položaj. Nakon 15-ak minuta izgubio ih je iz vida. 

Policajci su brzo došli do parkirališta kod kojeg su zadnji put viđeni i primijetili da se trava miče. Provalnike su zatekli kako leže u visokoj travi. Navodno su, što policija nije željela potvrditi, legli u mravinjak te se počeli komešati. U travi su policajci našli dio zlatnine koja im je ispala. 

Vlasnicu su razbojnici lakše ozlijedili, ozlijeđena joj je usnica, prst, te ima crvenilo po licu. Kako doznajemo, Željko dosad nije evidentiran, dok Josip ima prijave za šverc ljudi i prijevare.

- Često naglašavamo važnost građana u rješavanju kaznenih djela. I u ovom slučaju imali smo pomoć građana. No, apeliramo na njih da se ne izlažu opasnosti i ne sukobljavanju s pljačkašima jer su oni često naoružani i opasni - kazao je pomoćnik načelnika Odjela općeg kriminaliteta zagrebačke policije Damir Maračić. 

U šest mjeseci 412 razbojništava

U PU zagrebačkoj kažu da su u prvih šest mjeseci ove godine imali 412 razbojništava, neznatno više nego prošle godine. Razriješili su ih 120, odnosno 28,7 posto. Veliki problem predstavljaju im krađe lančića na ulici. Njih je ove godine 49 posto više. Žrtve su uglavnom žene srednje i starije dobi.

Ovih dana uhitili su grupu od četvero mladića starih 24, 20, 19 i 18 godina koji su odgovorni za 13 krađa lančića i ogrlica na Črnomercu i Novom Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca