Obavijesti

News

Komentari 19

Odbacili su kaznene prijave Daruvarca protiv mladića (24)

Odbacili su kaznene prijave Daruvarca protiv mladića (24)
1

Odbacivanjem prijava ovaj slučaj je zatvoren, a javnost čeka 28. svibanj, kada će splitski Županijski sud odlučivati o žalbi Daruvarca na presudu zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje djevojke

VIDEO

Nakon što je povuklo kaznenu prijavu 24-godišnjaka protiv Darka Kovačevića 'Daruvarca' (32), Općinsko državno odvjetništvo u Zadru odbacilo je i Kovačevićeve kaznene prijave protiv mladog Zadranina, javlja 057info.

Mladić je u subotu, 30. ožujka, Daruvarca prijavio za prijetnju na terasi ugostiteljskog objekta na Obali kneza Domagoja u Zadru. Kao uzrok sukoba naveo je sadržaj komentara na Facebooku koje mu je zamjerio Daruvarac, u javnosti poznat po prijetnji i nanošenju teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki zbog čega je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.

Nakon što je prenoćio u pritvoru, Kovačević je mladiću uzvratio prijavama za prijetnju, lažno prijavljivanje kaznenog djela i tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju.  No, unatoč kontra prijavama, Kovačeviću je određeno 30 dana pritvora. A onda, nakon svega pet dana, obrat. Daruvarca su u petak, 5. travnja, pustili iz pritvora jer je mladić odustao od progona.

Sada su odbačene i Daruvarčeve prijave protiv mladića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Predmet je zaprimljen 8. travnja, a u ponedjeljak su odbačene kaznene prijave jer je utvrđeno kako za to nema osnovane sumnje - rekao je općinski državni odvjetnik Ivica Škara za portal 057info.

Pokretanje videa...

01:41

Ide li Daruvarac na izdržavanje kazne? Odluka 28. svibnja

Odbacivanjem prijava ovaj slučaj je zatvoren, a javnost čeka 28. svibanj, kada će splitski Županijski sud odlučivati o žalbi Daruvarca na presudu zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje djevojke. Kako javlja Zadarski.hr, tada bi se trebalo saznati hoće li Daruvarac odmah u zatvor ili će kazna biti ublažena ili ukinuta pa će se slučaj vratiti na novo suđenje.

Podsjetimo, Kovačević je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet godina. Dobio je četiri i šest mjeseci za napad, a deset mjeseci za prijetnju. Bilo je to na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja, a 10. veljače pustili su ga na slobodu. Budući da je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, do pravomoćnosti presude u pritvoru je mogao ostati najviše mjesec dana. Nisu mu izrekli mjere opreza.

Slučaj je podigao puno prašine u Hrvatskoj.

Snimka na kojoj nabildani muškarac nezaustavljivo mlati jedva punoljetnu djevojku nogama i rukama, dok ona bespomoćno leži na tlu caffe bara, zgrozila je javnost. To više što joj nitko od gostiju ni osoblja kafića nije priskočio u pomoć. Navodno joj je glavom prije toga razbio umivaonik u WC-u.

Vikali su mu da je ostavi, da će je ubiti, a on je navodno rekao da to i želi. Majka žrtve uzdrmala je javnost i tražila dokaze za policiju vozeći za njim po gradu cijelu tu noć. Govorila je da su mu policajci ostavljali prostora za uzmak jer im je navodno bio dugogodišnji informator.

Pokretanje videa...

00:56

Građani su prošle godine organizirali prosvjede, koji su završavali pred zadarskim sudom, jer nakon isteka polugodišnjeg pritvora (u prosincu) za kazneno djelo teškog ozljeđivanja i prijetnje više nije smio ostati u pritvoru. 

No dok je još bio ondje, žrtvi su stizale prijeteće poruke koje je njezina majka bila objavila na društvenoj mreži. Jedna od njih je glasila: “Nećeš ići vanka kud je tebi volja ne samo ti neg i tvoja familija mama i seka zna imat ćete strah veliki do kostiju, a sada ga pomalo već imate, a i moglo bi doći da od vas tri neka dobije ‘živčani slom’.”

Zbog svega obitelj više ne želi u medije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u