Obavijesti

News

Komentari 6

Odbijen zahtjev za sazivanjem glavne skupštine tvrtke Pevec

Odbijen zahtjev za sazivanjem glavne skupštine tvrtke Pevec
1

Maloprodajna ulaganja d.o.o. podnio je 30. prosinca 2016. novi zahtjev za sazivanjem Glavne skupštine Pevec d.d. s prijedlogom da Glavna skupština donese dvije odluke

VIDEO

Uprava Peveca odlučila je da neće sazvati Glavnu skupštinu društva na zahtjev Maloprodajnih ulaganja d.o.o, izvjestili su iz tvrtke.

Naime, Maloprodajna ulaganja d.o.o. podnio je 30. prosinca 2016. novi zahtjev za sazivanjem Glavne skupštine Pevec d.d. s prijedlogom da Glavna skupština donese dvije odluke i to Odluku o dopuni odluke o uvrštenju dionica Društva na uređeno tržište koju je Glavna skupština donijela 1. lipnja 2016. na način da se dionice uvrste na segment Službenog tržišta kojim upravlja Zagrebačka burza d.d. Zagreb i da se naloži Upravi da bez odgode izvrši Odluku Glavne skupštine dopunjenu tom odlukom te da bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o dopuni poduzme sve potrebne i propisane radnje radi uvrštenja dionica Društva na uređeno tržište radi trgovanja, i to na segment Službenog tržišta kojim upravlja Zagrebačka burza d.d. Zagreb, te Odluku o izboru člana Nadzornog odbora Društva.

Uprava Društva je, sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima, primjenjujući pozornost urednog i savjesnog gospodarstvenika i pravilo razumne gospodarske prosudbe, osobito uzimajući u obzir mišljenja neovisnih stručnjaka prof.dr.sc. Siniše Petrovića i doc.dr.sc. Kosjenke Dumančić, dana na novi zahtjev Maloprodajnih ulaganja d.o.o., ispitala jesu li ispunjene zakonske pretpostavke za podnošenje zahtjeva, točke dnevnoga reda s prijedlozima odluka kao predmete o kojima bi se odlučivalo na takvoj glavnoj skupštini i na temelju cjelokupne ocjene odlučila o podnesenom zahtjevu.

Istaknuli su kako nisu iznesene nikakve nove činjenice.

Uprava Društva smatra važnim ponovno istaknuti kako sukladno odluci Glavne skupštine, a čije ispunjavanje predstavlja jedan od elemenata vođenja poslova društva, poduzima radnje potrebne za uvrštenje dionica Društva na uređeno tržište, ukazujući pri tome na jasne obveze Uprave društva da vodi poslove društva na vlastitu odgovornost i za dobrobit društva te da unutar tih granica slobodno odlučuje prema svojim poduzetničkim procjenama, vodeći pri tome računa o pravnom gospodarskom i socijalnom položaju i okruženju u kojem se nalazi društvo, piše u dopisu predsjednika Uprave Jurice Lovrinčevića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović