Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odbili Smiljaninu žalbu: Počinje istraga za ubojstvo sestre (23)

None Foto: Sanjin Strukic/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Privatni album 3

Rješenje o provođenju istrage je pravomoćno. Sutkinja smatra da iz sadržaja za sada raspoloživih dokaza i podataka proizlazi osnovana sumnja da je okrivljenica počinila kazneno djelo ubojstva

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odbila je žalbu okrivljene Smiljane Srnec (45) iz Palovca za ubojstvo sestre Jasmine (23) kao neosnovanu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Krešimir Golubić, branitelj okrivljene po službenoj dužnosti, podnio je žalbu protiv rješenja Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu o provođenju istrage protiv okrivljenice. Istražna sutkinja odbila je i prijedlog okrivljenice za izdvajanjem službenih zabilješki o obavljenim obavijesnim razgovorima kao nezakonitih dokaza.

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

- U odnosu na odluku kojom je odbijen prijedlog okrivljenice za izdvajanjem službenih zabilješki o obavljenim obavijesnim razgovorima kao nezakonitih dokaza, sutkinja istrage u bitnome upućuje na odredbu čl. 86. stavak 3. ZKP/08 iz koje proizlazi da službene zabilješke o obavijesnim razgovorima ostaju u spisu predmeta do podizanja optužnice - stoji u rješenju kojim se odbija žalba Smiljane Srnec.

Što se pak tiče odluke kojom je odbijena kao neosnovana žalba na rješenje Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu o provođenju istrage, sutkinja smatra da iz sadržaja za sada raspoloživih dokaza i podataka proizlazi osnovana sumnja da je okrivljenica počinila kazneno djelo ubojstva.

Rješenje o provođenju istrage protiv okrivljene Smiljane Srnec za ubojstvo postalo je pravomoćno.

Protiv odluke kojom je odbijen prijedlog okrivljenice za izdvajanjem službenih zabilješki o obavljenim obavijesnim razgovorima kao nezakonitih dokaza, Srnec se može žaliti u roku od 3 dana od dana primitka rješenja, a o toj žalbi odlučuje Vrhovni sud republike Hrvatske.

Komentari (7)
  • Nekako izgleda da su svi u obitelji znali ili sumnjali ali su šutjeli. Bolesno.

    12. 3. 2019,   10:50
  • Jednostavno se smrzneš

    12. 3. 2019,   12:08
  • I opet se sve na kraju uspjelo odvalit sve od policijskog posla oni svi na kraju ni živi ni dužni!!!živjela Hr.

    13. 3. 2019,   20:16