Obavijesti

News

Komentari 134

Odbjegla mladenka (11): Ako me udate, ubit ću se! To želite?

Odbjegla mladenka (11): Ako me udate, ubit ću se! To želite?
4

Nada al-Ahdal (11) iz Jemena pobjegla je ujaku jer se nije željela udati s 11 godina. Majku je prijavila policiji. Snimila je video u kojem je objasnila da će radije umrijeti

VIDEO

Istina je! Upravo sam pobjegla od svoje obitelji. Ne mogu živjeti više s njima. Dosta je bilo, ispričala je 11-godišnja Nada al-Ahdal iz Jemena. Iako je počela živjeti s ujakom Abdelom Salamom al-Ahdalom i njegovom obitelji s tri godine, roditelji su je bez znanja ujaka 'prodali' zaručniku.

Ujak se prestravio čuvši za zaručnika i odlučan je u tome da spriječi brak, piše Daily Mail.

- Zar sam ja predmet za prodaju? Radije bih umrla nego se udala u ovoj dobi - rekla je u intervjuu za Nationa Yemen. 

- Imala je 10 godina i tri mjeseca. Nazvao sam zaručnika i rekao mu da Nada nije dobra za njega. Rekao sam mu da ne skriva lice maramom i da pjeva. Pitao me hoće li stvari ostati takve. Rekao sam da hoće pa je odustao. Njezini roditelji nisu bili zadovoljni s time pa su tražili da se vrati kući - ispričao je ujak. Nada je vrlo brzo pobjegla jer su roditelji pronašli novog zaručnika. 

Njezinu stariju sestru (18) zaručivali su više puta. Za svake zaruke uzeli su kaparu. Čekali su da mladoženja prikupi sav novac, a onda bi u zadnji čas raskinuli ugovor, a novac zadržali.

- Majku sam prijavila policiji. Rekla sam im da me želi udati, a imam 11 godina. Ne bih imala život ni edukaciju. Zar nemaju suosjećanja? Bolje mi je da umrem. Radije bih umrla. Prijetili su mi da će me ubiti ako ostanem s ujakom. Kakvi to ljudi prijete svom djetetu? Biste li bili sretni da me udate protiv moje volje? Ajde, udajte me! Ubit ću se, samo tako. Neću im se vratiti - rekla je djevojčica u videu koji je objavila kako bi objasnila svoje postupke.

- Gdje je nestalo nevino djetinjstvo? Što su djeca loše učinila? Zašto ih samo tako žene? Ja sam svoj problem uspjela riješiti, ali što je s drugima kojima to nje uspjelo? Mogu umrijeti ili ubiti se. Nisu oni krivi. Ja nisam jedina - dodala je.

Ispričala je kako se njezina teta morala udati s 14 godina. Izdržala je u braku godinu dana. Muž je pio i tukao je metalnim lancima. Jednoga dana polila se benzinom i zapalila. Umrla je.

- Majko moja, moja obitelji, vjerujte mi, završila sam s vama. Uništili ste mi snove - govori djevojčica na kraju.

Međunarodne aktivističke grupe pritišću vlasti da zabrane udaju djevojčica u zemlji gdje je četvrtina mladenki mlađa od 15 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca